De zaagcactus: perfect voor in de (slaap)kamer

Marjolein ter Braak

10-11-2019 11:00:06

Zaagcactus

Ben je nog op zoek naar een geinig plantje? Kijk dan eens naar deze zaagcactus, ofwel de Epiphyllum anguliger. Makkelijk in onderhoud en als bonus heeft hij een luchtzuiverende werking. Hoe deze plant aan zijn naam komen laat weinig te raden over. Het eigenwijze plantje valt op door zijn blad die een zigzaggende vorm heeft. Ben je dus op zoek naar een speelse plant? Dan is deze zeker een om te overwegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MY ATTIC / Marij Hessel (@enter_my_attic) op

Lekker makkelijk

Ook als je van makkelijk te verzorgen planten houdt is de zaagcactus je beste vriend. Hij behoort tot de cactus-familie, maar is wel de tropische soort. Dat betekent dus dat je ‘m wel vaker water moet geven dan een cactus, maar alleen als de aarde droog aanvoelt. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pinkplanter (@pinkplanters) op

Stekken

Wil je de plant stekken? Easy does it. Snij een blad af een paar centimeter boven de aarde. Op de plek waar je het blad hebt afgesneden zal een nieuw blad ontstaan. Laat het afgesneden blad vervolgens een paar dagen met rust, en laat het drogen. Zet ‘m vervolgens in wat grond en laat de lucht, de aarde en het stekje zijn werk doen (en geef af en toe een scheutje water). Je kunt de stek ook in wat water zetten om wortels te kweken, voordat je ‘m in de aarde zet. Dat ziet er nog leuk uit ook, zie hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door •Dagmar• (@dagmarkrolova) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door the_plantaddict (@the_plantaddict) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planten- | Stekjesruil NL (@plantenstekjesruil) op

Ik zie, ik zie

De zaagcactus is leuk als ‘gewone’ plant in een pot, maar je kunt ‘m ook ophangen. De plant heeft een luchtzuiverende werking, en is dus een goede plant voor in bijvoorbeeld de slaapkamer. Als de plant het bij je naar z’n zin heeft, laat-ie in het voorjaar bloemen zien. Maar: vaak is dat midden in de nacht als wij liggen te slapen. Vandaar zijn bijnaam: tropische nachtbloeier.  Tip: Deze planten zijn goed voor in de slaapkamer

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tanja (@tanjavanhoogdalem) op

BRON: GREENLIFESTYLESTORE.NL | BEELD: INSTAGRAM | HOOFDBEELD:  ERIC VAN LOKVEN, STYLING EN PRODUCTIE: ESTHER JOSTMEIJER, ASSISTENTIE: ROSA VELDHUIS.

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten