Barn the Spoon: van lepel tot kunstwerk

Anne Bonthuis

07-09-2018 23:04:58

lepel

Drie jaar woonde Barnaby Carder in het bos en deed daar niets anders dan lepels snijden van de jonge scheuten van eik, hazelaar en es. Inmiddels zijn z’n lepels een gewild shopping-item in hartje Londen. Want Barn the Spoon, zoals hij zichzelf noemt, weet van iets simpels als een lepel een kunstwerk te maken. In de nieuwste Seasons lees je het inspirerende interview met de lepelmaker, en bekijk hieronder een filmpje van het maakproces, met tips en trics van de meester zelf.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Over Barn the Spoon

De winkel van Barnaby Alexander Carder past niet bepaald in het rijtje; Hackney Street is een deftige winkelstraat in het centrum van Londen. “Men moest wennen aan het idee”, schrijft hij in zijn nieuwste boek. “Maar ze vonden het al snel geweldig. Het heeft de waardering voor de lepel op een hoger plan gebracht.” En dat is het enige dat telt voor Barn the Spoon, zoals zijn artiestennaam luidt. De bebaarde Brit is gegrepen door het maken van lepels en het werken met hout. Het geeft hem innerlijke rust, zegt hij. Het heeft hem ook een way of living opgeleverd en het inzicht dat wij als mens niet zonder bomen kunnen overleven. “Ik hoop dat mijn lezers door vers hout te snijden, ontdekken hoe geweldig het is om te werken met bomen en hout en eenvoudig gereedschap, zoals een mes en een bijl.”

Win het boek ‘Man, hout, mes’

Seasons mag 3 exemplaren van zijn nieuwste boek ‘Man, hout, mes’ weggeven. Vul hier het winformulier in om kans te maken. TEKST LEO ALEXANDER SCHLANGEN

Lees ook:

DIY: badmat van kurk DIY: woonaccessoires van beton DIY: vazen decoreren en schilderen

Nu in de winkel!

Meer Adressen