Haal de zomer in huis met de ananasplant

Marene Hendriksen

28-01-2020 11:30:49

Ananasplant

Haal de zomer in huis met de ananasplant – Bromelia ananas! Normaal gesproken vind je deze sappige vrucht in de schappen van je supermarkt, maar de ananas als sierplant is ook hartstikke leuk. Een verrassende plant die een tropisch tintje geeft aan je interieur. Wij geven wat belangrijke verzorgingstips!

ananasplant

Bromelia ananas

De bromelia ananas valt onder de bromeliafamilie en is op dit moment de meest bekende variant. Deze familie kenmerkt zich doordat het allemaal eenzaadlobbige planten zijn. De bromelia ananas is geteeld als sierplant en niet om te eten. Toch is dit wel mogelijk. Als de vrucht oranje wordt en lekker begint te ruiken kun je de kleine ananas proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hardwerk X Fogeltje (@hardwerkfogeltje) op

Anti-snurkplant

De ananasplant is niet alleen een genot voor het oog, maar ook erg gezond. In tegenstelling tot andere planten die overdag zuurstof afgeven, doet de ananasplant dit ’s nachts. Als je deze plant ergens in je slaapkamer neerzet, zorgt dat er dus voor dat je tijdens de nacht meer verse zuurstof binnenkrijgt. Dit kan ook helpen tegen snurken. Erg handig! Ananasplant

Warmte, licht & water

De ananasplant houdt van lichte en warme plekken, maar niet van de volle zon. Zorg er dus voor dat hij op het heetst van de dag wat beschutting krijgt. Geef je ananasplant één keer per week water in het hart van de plant. Zorg er daarnaast voor dat de grond altijd een beetje vochtig is, maar niet doordrenkt met water. Geef met warm weer wat meer water.

Meer lezen over de ananasplant?

Deze plant is familie van de ananasplant BEELD: PIXABAY | INSTAGRAM

Lees ook:

Erwtenplant: alles wat je moet weten   8 tips voor een verticale tuin  Tuin vakantieklaar in 3 stappen

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten