8x leuke luchtzuiverende planten

Marjolein ter Braak

11-11-2019 09:00:29

Luchtzuiverende planten

Planten zijn niet alleen leuk om naar te kijken, sommige hebben ook luchtzuiverende kwaliteiten. We zetten de leukste voor je op een rij.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Urban Jungle Bloggers™ (@urbanjungleblog) op

Ze zijn steeds meer een graag geziene gast in het interieur: (groene) planten. De term urban jungle (zie het plaatje hierboven) werd zelfs in het leven geroepen, voor kamers waar planten overheersen. Maar als het om luchtzuiverheid gaat, kun je natuurlijk ook af met een paar planten die luchtzuiverende kwaliteiten hebben. Zoals deze groene leukerds hieronder.

  1. Monstera

   Dit is een makkelijke plant. Zolang je ’m niet in direct zonlicht zet heeft hij het prima naar zijn zin. Dus in een wat donkerder hoekje doet hij het ook goed. In het licht groeit-ie wel sneller.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door Iitu (@iitukkainen) op

  2. Blauwvaren

   Dit is ook geen klant voor direct zonlicht. Heb je een schaduwrijk plekje in huis? Zet de bauwvaren er neer. Zijn naam verklapt het al: de bladeren hebben wat blauws. Zorg ervoor dat je ‘m regelmatig water geeft, en laat hem niet uitdrogen.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door sprinklr | plants 🌿 (@sprinklr.co) op

  3. Calathea zebrina

   Als je deze plant in de slaapkamer neerzet (ook fijn als daar de luchtkwaliteit goed is), schrik dan niet als je ’s ochtends wat ruisend geluid hoort. De balderen ‘sluiten’ zich namelijk als het donker wordt, en ‘openen’ zich zodra het licht wordt. Zet de Calathea op een lichte plek en geef ‘m regelmatig, wekelijks, water. Besproeien is ook slim, het is namelijk een tropische plant.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door Plants and me (@evelin_plants) op

  4. Krulvaren

   Deze plant heeft zijn ouderwetse imago van zich afgeschud. Als je ervoor zorgt dat hij regelmatig lekker wat water krijgt, een douche vind-ie ook fijn, zullen zijn varens mooi frisgroen blijven. Zodra hij wat bladeren geeft die bruin zijn, let dan op, dit is een teken dat hij niet genoeg water krijgt. De badkamer is door de hoge luchtvochtigheid een prima plek voor een varen. Een schaduwplekje vind hij niet erg.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door Kaat Vervloet (@string_of_leaves) op

  5. Nestvaren

   Hij lijkt wat op de krulvaren, maar heeft net een wat aparter uiterlijk. Ook hij houdt van een lekkere dosis water en net als de krulvaren vind-ie wat schaduw niet erg. Leuk feitje: zijn bladeren ontkrullen zich vanuit het midden.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door Fokelina (@thuisop75) op

  6. Calathea

   Deze plant is familie van de Calathea zebrina, maar ziet er weer heel anders uit. De bladeren zijn aan de onderkant prachtig dieppaars van kleur, en hebben een prachtig groen patroon aan de bovenkant. Net als de Calathea zebrina opent deze plant aan het begin en sluit zich aan het einde van de dag, dus niet schrikken!

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door Plantori (@botanical_portraits) op

  7. Sansevieria

   De Sansevieria is een goede plant als je geen groene vingers hebt. Hij kan namelijk wel tegen een stootje. Als je van een strak en modern interieur houdt, past deze plant waarschijnlijk ook goed.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht dat is gedeeld door @vert.sauge op

  8. Vioolbladplant

   Houd je van grote bladeren? Dan vind je deze plant vast mooi. Maar bij grote bladeren hoort een grote plant, dus zorg wel dat de vioolbladplant de ruimte heeft om te groeien. Zet ‘m op een lichte plek, eventueel half schaduw. Zorg in beide gevallen wel dat hij niet op de tocht staat, daar kan de plant namelijk niet tegen. Een keer per week lust hij een beetje water.

    

   Dit bericht bekijken op Instagram

    

   Een bericht gedeeld door evita // urban jungle (@evitabotanica) op

Lees ook: Erwtenplant: alles wat je moet weten   BRON: INTRATUIN.NL, GROENRIJK.NL | BEELD: UNSPLASH

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten