5 favoriete kamerplanten voor jouw eigen urban jungle

Marene Hendriksen

22 December 2018

planten

Wil je graag meer groen in huis? Kies dan voor een van deze leuke kamerplanten, zoals de erwtenplant, pannenkoekplant of gatenplant. Wij delen onze favorieten én handige verzorgingstips om ze lang mooi te houden. Zo maak je van je huis een echte urban jungle.

1. Erwtenplant

Dit schattige hangplantje is bij veel mensen favoriet en komt heel mooi tot zijn recht in een hangpot. Ook qua verzorging is deze kamerplant makkelijk, omdat hij weinig water nodig heeft. Wil je meer informatie over de erwtenplant? Lees dan snel dit artikel.

2. Cactusplanten

Een favorietenlijstje is niet compleet zonder de cactus! De meesten komen uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor je ze leuk met elkaar kunt combineren. Daarnaast zijn ze makkelijk te verzorgen. Handige tips over deze kamerplant lees je hier.

3. Scindapsus

De Scindapsus is een hangplant en staat bekend om zijn makkelijke verzorging en luchtzuiverende werking. Volgens onderzoek van NASA werken de bladeren van de plant schadelijke stoffen uit de lucht weg. Verder staat hij door zijn blad met bijzonder patroon hartstikke leuk in huis. Hier delen wij handige verzorgingstips voor deze kamerplant.

4. Pannenkoekplant

De pannenkoekplant heeft mooie ronde bladeren en lange dunne stengels, en heeft een echte vintage look: in de jaren ’70 was hij al populair. Tegenwoordig is hij ook weer in bijna elk huis aanwezig en wij snappen wel waarom. Ook leuk is het zelf stekken van deze kamerplant. Hier leggen we uit hoe je hem makkelijk kunt vermenigvuldigen. Wil je meer informatie over de verzorging van deze favoriet? Kijk dan hier.

5. Gatenplant

Deze groene verschijning geeft je gelijk een jungle gevoel. De gatenplant is een plant uit de aronskelkfamilie en komt oorspronkelijk uit de regenwouden van Zuid-Amerika. Doordat hij zo makkelijk is om te verzorgen, is het een geliefde plant bij veel mensen. Wil je meer weten? Hier vind je handige verzorgingstips.

Lees ook:

Eucalyptus: alles wat je moet weten DIY: terrarium in een glazen pot  De geldboom: alles wat je moet weten


Gratis voor jouMeer Kamerplanten