Deze 4 apps helpen je het hooikoortsseizoen door

Marjolein ter Braak

25 May 2024

Begin je bij het eerste teken van pollen in de lucht al te niezen en jeuken? En kan je een groot deel van de lente niet zonder hooikoortstabletten of neusspray? Lees dan snel verder, want naast het gebruiken van medicatie zijn er nog andere manieren om je voor te bereiden op het hooikoortsseizoen. Bijvoorbeeld door deze vier apps op je smartphone te downloaden:

– Dit artikel is in samenwerking met Kruitvat –

Hooikoortsradar

Wil je graag vooruit kijken? Dan is de Hooikoortsradar een handige toevoeging aan jouw telefoon. Hooikoortsradar geeft je namelijk een voorspelling van de komende vier dagen zodat je op tijd voorzorgsmaatregelen kunt nemen. Deze voorspellingen worden gemaakt op basis van het weer, de inschattingen van biologen en een kalender van de verschillende planten en grassen die bloeien in de lente.

Pollennieuws

De Pollennieuws app geeft je naast een handige vooruitblik met de meerdaagse hooikoortsverwachting ook de mogelijkheid om je eigen klachten bij te houden. Zo krijg je, in combinatie met de bloeikalender, een goed overzicht van hoe gevoelig je bent voor verschillende soorten pollen.

Blijf je graag extra goed geïnformeerd over het laatste hooikoorts nieuws? Kijk dan in de app naar de pollentellingen, het pollen journaal of de nieuws-feed van Pollennieuws.

Buienradar

Bijna elke Nederlander heeft Buienradar op z’n telefoon. Maar wist je dat deze handige weerapp ook verschillende andere kaarten heeft? Bijvoorbeeld de pollenkaart, die laat zien of er een verhoogde kans op hooikoorts in jouw regio is.

Allergogo

Allergogo is gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar oud. In je digitale dagboek kunnen zij bijhouden welke medicijnen ze gebruiken en hoe het met hun hooikoortsklachten gaat op dat moment. Zo krijgen zij – en hun ouders – een beter beeld van wat er wel of juist niet werkt.

De app is gratis en zit vol leuke (en leerzame) features. Bijvoorbeeld de Allergotchi, een digitaal diertje dat kinderen kunnen verzorgen door hem medicatie te geven als zijn hooikoorts symptomen opspelen. Ook handig: in de app vinden kids allerlei tips voor het omgaan met hooikoorts.

Genieten van de lente

Met hevige hooikoortsklachten kan het soms lastig zijn om al het moois van de lente te kunnen waarderen. Gelukkig zijn er hulpmiddelen die kunnen helpen bij het verminderen van je symptomen. Zo kan je toch nog zoveel mogelijk genieten van dit seizoen!

BEELD: UNSPLASH


Gratis voor jouMeer Advertorial