6x mooie winterbloeiers in de Walburg Tuinen – van helleborus tot sneeuwforsythia

Marloes Blom

07-02-2021 09:00:55

Helleborus orientalis subsp. guttatus, een van de vele eigen zaailingen

Aan het einde van de winter komen in de Walburg Tuinen zeeën van krokussen, sneeuwklokjes en helleborussen tot bloei, tegen een vurig decor van de rood bloeiende toverhazelaar. Seasons bewonderde de sprookjesachtige tuinen en is fan van deze 6 winterbloeiers.

6x winterbloeiers in de Walburg Tuinen

1. Helleborus

winterbloeiers

2. Sneeuwklokje

3. Krokus

winterbloeiers

4. Toverhazelaar

winterbloeiers

5. Sneeuwforsythia

sneeuwforsythia

In de rotstuin staat een van de vroegste bloeiers: de geurende Abeliophyllum distichum, een sneeuwforsythia. De opvallende bruinrode bast is van de Acer griseum.

6. Meloenboompje

winterbloeiers CREDITS: TEKST MIRJAM ENZERINK | FOTOGRAFIE SIETSKE DE VRIES Seasons 2021-2 De reportage over de Walburg Tuinen vind je in Seasons februari. Bestel ‘m eenvoudig online via de webshop (zonder verzendkosten). Verder in deze Seasons: * Binnenkijken in een prachtige barn * Puur genieten van de eerste bloeiers * Stylen met de mooiste tulpen * Genieten van heerlijke winterkost * Wandelen door het Friese veen en langs de Drentsche Aa * Tuinklusjes op de grens van winter en voorjaar * Schrijver Monique van Orden over leven in een tiny house * Ambachtelijke kazen van de historische zuivelfabriek Kaaslust – mét recepten

Meer lezen

 

Nu in de winkel!

Meer planten & tuin