Het zwierigste groen in alle schakeringen: 7x decoreren met hop

Marloes Blom

24 June 2020

Decoreren met hop

Hop is van nature al een soepele slingeraar: geen wonder dat de sierlijke strengen met ‘bellen’ het geweldig doen in groene decoraties. Nog uitbundiger met varens en pluimhortensia’s, hier en daar opgelicht door zachtgetinte dahlia’s. 7x decoreren met hop – dus een kwestie van kiezen of gewoon meer hopcreaties maken. Succes!

Hierom hop

Hop (Humulus lupulus) is een plant uit de hennepfamilie (Cannabaceae). Hij groeit in Nederland en België zowel in de tuin als in het wild. De vrolijke, groene hopbellen blijven lang goed en drogen ook nog eens mooi in. Seasons-styliste Linda maakte deze decoraties: ze combineerde de lange, buigzame hopstrengen met groene hortensia’s, varens en asparagus. Hier en daar een losjes ingestoken dahlia’s zorgen voor het contrast. Een onzichtbaar pipetje water om de bloemstengel houdt ze langer mooi. Het resultaat?  Een prachtige (na)zomerse sfeer op het terras en in huis.

1. Heuse feestslinger

Hopstreng met ledervaren versierd met Dahlia ‘Eternal Snow’ en Dahlia Ball ‘Wizard of Oz’.

2. Welkomstkrans

Een hopstreng werd tot krans gedraaid en vastgezet met touw en groen ijzerdraad, versierd met Asparagus setaceus en gedroogde hortensia.

3. Ingelijst

Strengen hop werden met ledervaren versierd met Lavatera. Decoreren met hop

4. Tafelschikking

Hopstreng met pluimhortensia (Hydrangea paniculata ‘Limelight’) en ledervaren.

5. Op de kast

Hopstreng met pluimhortensia, ledervaren, koraalvaren en Asparagus setaceus. hop

6. Buitenboeket

Mix van hop, dahlia en hortensia. Decoreren met hop

7. Wikkelfles

Hopstreng met koraalvaren, pluimhortensia en Quercus rubra. CREDITS: FOTOGRAFIE DENNIS BRANDSMA | STYLING LINDA VAN DER HAM | ASSISTENTIE MAAIKE VAN DEN BERG

Meer creatieve inspiratie


Gratis voor jouMeer planten & tuin