B&B Veluwe: dít zijn onze favoriete B&B’s

Rachel Vieth

25 January 2024

B&B Veluwe

De Veluwe is prachtig: je vindt er gezellige steden, maar kunt vooral genieten van de mooie natuur, de rust en de stilte. Ben je nog op zoek naar een B&B Veluwe? We zetten een aantal mooie overnachtingsplekken op een rijtje.

Een gezellige plek waar je ook nog eens een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld krijgt elke morgen. Slapen in een B&B is fijn. Daarom nemen we in je in dit artikel mee langs een aantal favorieten.

B&B Veluwe: Landgoed Groevenbeek

Deze B&B Veluwe op Landgoed Groevenbeek zit vol met geschiedenis. Het bevindt zich namelijk in een sprookjesachtige villa uit 1907. Omringd door prachtige natuur, een koetshuis met paardenstallen, een enorm kassencomplex en kasteelachtige watertoren. De met behoud van authentieke kenmerken verbouwde villa telt vijf suites. 

B&B Veluwe Villa Oud Groevenbeek

B&B Veluwe: De Groote Engel

Tussen een grote beukenhagen ligt de tuin van De Groote Engel. Taxushaagjes en buxus vormen onderstrepen het monumentale karakter van de gerestaureerde boerderij uit 1744, waarin de B&B Veluwe is gevestigd. De B&B ligt net buiten het Gelderse Nunspeet, in Hulshorst, met de Veluwe als achtertuin. Het heeft vijf kamers en nóg iets bijzonders: je kunt er ook slapen op een boot.

B&B Veluwe De Groote Engel

Slapen in het bos

In de bossen vlakbij Apeldoorn vind je Slapen in het bos. Een houten huisje, naast een voormalige boswachterswoning. Van binnen is het huisje heel licht, smaakvol en eigentijds ingericht, maar door al het glas en hout heb je nog steeds het gevoel dat je middenin het bos zit. Ondanks dat is de stad niet ver weg. Op mooie, zonnige dagen kun je heerlijk de natuur in, maar is het een dagje wat minder weer? Warm je dan op bij de kachel in deze B&B op de Veluwe.

B&B Veluwe: SonneVallei

Hoe bijzonder is het om vlak bij Harderwijk een 4500 m2 tellende privé-vallei te bezitten? Het fijne voor ons is dat eigenaren André en Wilma Veen hun SonneVallei graag met anderen delen; je kunt hier logeren in hun twee luxe, romantische gastenverblijven. Met het Leuvenumse bos als achtertuin. En extra fijn: de 2 comfortabele appartementen beschikken over een eigen entree, een keuken en een fijne badkamer.

B&B Veluwe SonneVallei

Lees ook:

Een ommetje door het bevroren woud van de Veluwe
Uittip: Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Natuurcampings: een combinatie van rust en avontuur
Hond mee op vakantie: de leukste logeeradressen in Nederland

BEELD UNSPLASH | TEKST RACHEL VIETH


Gratis voor jouMeer B&B Selectie