Logeren bij Villa Oud Groevenbeek: een verrassing in het bos

Marjolein ter Braak

25 May 2023

Villa Oud Groevenbeek

Je zou bijna denken dat het geregistreerd is: zodra we de slagboom van de oprijlaan naar Villa Oud Groevenbeek voorbij zijn, steekt er een ree over. Deze verrassende ontvangst gaat verder in de villa, waar gastheer Max van Maanen ons welkom heet. Aan de hoge plafonds weerkaatsen kroonluchters het binnenvallende licht. Boven de lambrisering van tegelwerk hangen prachtige sepiakleurige portretten van de voormalige bewoners. Bloemmotieven en hertenkopjes sieren de glas-in-loodramen, elke schoorsteenmantel is weer van een andere marmersoort. Hoe langer je kijkt, hoe meer details je ziet. En dan die rode loper in de hal, die uitnodigend de majestueuze trap op gaat.

Villa Oud Groevenbeek

Vijf suites in een jugendstil-villa

Hoewel de geschiedenis van landgoed Oud Groevenbeek veel langer teruggaat, begint die van deze sprookjesachtige villa in 1907. De nieuwe landgoedeigenaar, Jacob Hendrik van Schermbeek, wilde een zelfvoorzienend landgoed. Behalve de jugendstil-villa liet hij onder andere een koetshuis met paardenstallen, een enorm kassencomplex en een kasteelachtige watertoren bouwen. Deze ‘folly’ diende destijds als watervoorziening voor groente en fruit die er werden gekweekt. Zo’n driekwart eeuw later verkocht de laatste telg van de familie Van Schermbeek het landgoed aan Natuurmonumenten. En zo is het gekomen dat je hier – dankzij een unieke samenwerking met Buitenleven Vakanties – in stijl kunt logeren. Want stijlvol is het. De met behoud van authentieke kenmerken verbouwde villa telt vijf suites. Wij slapen in de tuinsuite, een prachtig, ruim vakantieverblijf. Want elke suite heeft behalve een slaapkamer ook een eigen woonkamer, keuken en badkamer – elk met eigen details én uniek uitzicht. Het allermooist van onze suite is de veranda. Hoe heerlijk is het om daar te zitten, de hectiek van alledag van je af te laten glijden en je onder te dompelen in de rust van het landgoed. Luisteren naar de vogels, uitkijken naar de reeën. Niet verwonderlijk dat sommige gasten tijdens hun verblijf het landgoed niet afkomen…

Villa Oud Groevenbeek

Rondleiding met gids

Te zien is er anders genoeg. Er is een kleine wandelroute over het landgoed (2,5 km) en de Groevenbeekwandel-route (8 km) voert ook over het (particuliere) landgoed Nieuw Groevenbeek aan de overkant van de weg. Startpunt is het gezellige theehuis op het landgoed. Nog een aanrader: een rondleiding met gids Theo Koster. Hij komt al sinds zijn jeugd op het landgoed en kent elk detail, van washuis tot druivenkas. Indien gewenst maakt hij ook een afspraak met de wijngaardenier, voor een kleine proeverij. Interesse? Reserveren kan via [email protected]. De moeite meer dan waard!

Logeren in Villa Oud Groevenbeek?

De suites van dit idyllische logeeradres zijn individueel boekbaar. In totaal is de villa geschikt voor 24 gasten, ideaal voor een familiereünie. Elke suite is geschikt voor 4 personen, de Torensuite voor 6. Naast de 5 volledig uitgeruste suites is er nog een aparte tweepersoonskamer met eigen badkamer, plus diverse ruimtes voor gemeenschappelijk gebruik. Op de site vind je de prijzen per suite en voor de gehele villa. Boeken kan via Buitenleven Vakanties, buitenlevenvakanties.nl/ woningen/villa-oud-groevenbeek, o.v.v. Seasons6. Of bel 088 2848365.

TEKST RENATE WILMS | FOTOGRAFIE PAULINE JOOSTEN 


Gratis voor jouMeer B&B Selectie