Blauw veldboeket: doe inspiratie op

Marjolein ter Braak

1 August 2023

Een veldboeket uit eigen tuin: het hoeft niet veel te zijn om je kamer op te fleuren. Het is net hoe je het neerzet. Daarom vind je in dit artikel inspiratie van blauwe veldboeketten tot blauwe enkele bloempjes.

Steekwerk

Dit arrangement bestaat uit bolvormen die gestoken zijn in een kenzan, een traditioneel Japans bloemschikhulpje. Combineer kleine met grotere bolletjes, al dan niet stekelig, en verweef ze mooi met o.a. schermbloemigen, zoals wilde peen in dit boeket. Verder gebruikten we: blauwe bes, trommelstokjes, Reseda, zegekruid, Gilia leptantha, blauwe distel, kogeldistel en zaaddozen van juffertje-in-’t-groen.

KENZAN (FAMFLOWERFARM.NL)

Waterballet

Een mooie schaal gevuld met drijvende hortensia en clematis is een snelle sfeermaker op een zomerse tuintafel. Zo simpel kan het zijn. Zet hem niet in de volle zon, dan blijven de bloemen langer mooi.

Lucht doet leven

Voor zo’n prachtig ijl stilleven heb je een flinke flesvaas nodig plus een kleiner exemplaar, beide in aquatinten. Kies blauw en lila ridderspoor die mooi vertakt zijn. Pas de lengte van de stelen aan en maak er een subtiele compositie mee in beide flessen. Om het luchtige gevoel te benadrukken kun je je compositie aanvullen met enkele handgemaakte attributen van ijzerdraad.

GROTE FLESVAAS (SJAKIES.COM), VOGELKOOI (ETSY.COM)

Nog meer zomerboeketten:

  1. Plukbloemen top 5 voor je eigen tuin
  2. Een boeket maken met bloemen uit de tuin: zo doe je dat
  3. Zomerboeket uit pluktuin

BLOEMARRANGEMENTEN JUDITH DE VRIES FOTOGRAFIE STÉPHANIE DRIESSEN TEKST EN STYLING JOSÉ SPAANS


Gratis voor jouMeer planten & tuin