9x knappe narcissen

Marloes Blom

3 August 2022

narcis bollen

In september kun je je voorjaarsbollen alweer planten, zodat je verzekerd bent van bloemenpracht in de vroege lente. Wij zijn fan van narcissen, buiten én op de vaas binnen. Leef je bijvoorbeeld eens uit met deze decoratie-ideeën voor narcissen.

Voorjaarsbollen zoals narcissen kun je bij veel webshops al vanaf juli bestellen, bij anderen begint de verkoop later. Je hebt immers nog tot de eerste nachtvorst de tijd om ze te planten. Daarna heb je er geen omkijken naar, en jaren plezier van. Geliefde soorten kunnen rap uitverkocht zijn, dus je kunt ze maar beter vast in huis halen.

9x knappe narcissen

1. Bridal crown

Narcis Bridal Crown geurt heerlijk, is dubbelbloemig en is friswit van kleur – dus ook geschikt voor wie niet zo’n enorme fan is van geel. Deze narcis wordt zo’n 35 cm hoog en bloeit eind maart, begin april.

Deze narcis kun je o.a. bestellen bij:

Narcis ‘Bridal crown’ | Foto FAM Flower Farm

2. Obdam

Nog zo’n narcis voor de liefhebbers van een witte tuinNarcis Obdam is dubbelbloemig en heeft ivoorwitte bloemen, die lang meegaan en sterk geuren.

Deze narcis wordt zo’n 40 cm hoog en bloeit in april.

3. Electrus

Prachtig oranje/zalmroze is deze spleetkronige narcis met een kroon van feloranje – misschien vinden we deze wel het állermooist…. Electrus bloeit in maart en april en wordt lang: zo’n 45 cm.

Deze narcis kun je o.a. bestellen bij FAM Flower Farm.

Narcis ‘Electrus’ – wat een beauty | Foto FAM Flower Farm

4. Pink Paradise

Narcis Pink Paradise is, de naam zegt het al, niet geel maar meer oranje-roze en wit. Hij is dubbelbloemig en de blaadjes zijn prachtig gefrommeld. Hij wordt zo’n 25-30 cm hoog en bloeit al in maart.

5. Cum Laude

Narcis Cum Laude heeft witte bloembladen en een oranje-geel centrum, dat langzaam vervaagt tot zacht zalmroze. De bloembladen zijn prachtig gespleten en gekruld. Hij wordt zo’n 40 cm hoog en bloeit in de maand april.  

6. Acropolis

Deze narcis heeft dubbele bloemen die fris wit zijn, met diep in het hart (warm) oranje blaadjes. Hij geurt enorm (zoet!), wordt zo’n 30-45 cm en bloeit in maart-april.

7. Rip van Winkle

Deze narcis is echt kanariegeel, en hij oogt eigenlijk meer als een dahlia. Hij wordt maar zo’n 20-25 cm hoog en bloeit in maart-april.

Deze narcis kun je o.a. bestellen bij:

8. Ice King

Deze narcis oogt heel royaal dankzij de dubbele bloemen. De kleur is roomwit en citroengeel – gedurende de bloei wordt hij steeds lichter. Hij wordt zo’n 40 cm hoog, en bloeit in maart-april.

9. Lemon Lake

Heel zacht citroenkleurig is deze narcis, vandaar ook die naam. De soort is net nieuw, en blijft vrij klein: zo’n 30 cm. Hij bloeit in maart-april. Deze narcis kun je o.a. bestellen bij FAM Flower Farm.

Narcis ‘Lemon lake’ | Foto FAM Flower Farm

BEELDEN: FAM FLOWER FARM (C)

Meer lezen

  • Lees je vast in over de narcis, met deze narcis weetjes (soorten & vermeerderen).  
  • Eén groot, adembenemend lentefeest! Niets zo opbeurend aan het einde van de winter om het voorjaar te zien verschijnen in de vorm van de vroegste bloeiers: stinzenplanten. Hoe je daarmee zelf tuiniert en dat feestje je tuin in haalt, vragen we aan Trudi Woerdeman. Zij is gespecialiseerd in tuinieren met stinzenplanten.


Gratis voor jouMeer planten & tuin