Wilde zalm met gezouten vel

seasons

11 juli 2010

Voorgerecht voor 6 of hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • circa 400 gram zalmfilet met vel
  • grof zout en versgemalen peper
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel oude balsamicoazijn
  • 4 eetlepels milde olijfolie

Neem per persoon een stuk zalmfilet met vel en kerf het vel op een paar plekken in. Wrijf het vel in met grof zeezout. Maak een handje rucola per persoon aan met wat extra vergine olijfolie, oude balsamicoazijn, zout en peper. Verdeel de rucola over vier borden. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en leg de stukken zalm op het vel in de pan. Laat op middelhoog vuur langzaam garen. Giet een lepel van het bakvet uit de pan over het gare zalmvlees en schep ze met het vel omhoog boven op de rucola. Bestrooi naar smaak met grof gemalen peper. Serveer direct met bijvoorbeeld wat spaghetti met knoflook en chilipeper.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht