Gepocheerde eieren met gebakken groene tomaten en salieolie

Marloes Blom

18 april 2020

Gepocheerde eieren

Alleen een gepocheerd eitje smaakt al heerlijk. Laat staan wanneer je ze combineert met knapperig gebakken groene tomaten…

Gepocheerde eieren met gebakken groene tomaten en salieolie

Ontbijt- of lunchgerecht voor 4 personen | ± 70 min.

Ingrediënten

  • 10 biologische eitjes (eicode 0), waarvan 2 stuks iets losgeklopt
  • 60 ml olijfolie
  • 10 salieblaadjes
  • 140 g panko
  • 2 tl versgemalen zwarte peper
  • zeezoutvlokken
  • 40 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • bloem om te bestuiven
  • 680 g groene (onrijpe) tomaten, in dikke plakken
  • 40 g boter
  • 1 el witte azijn

Bereiding

  1. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en verwarm 30 ml olie in de pan. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze in 8-10 min. knapperig. Haal uit de pan en houd apart. Bewaar de olie.
  2. Meng in een ondiepe kom panko, peper, zout en Parmezaanse kaas. Doe de 2 losgeklopte eieren in een diep bord. Bestrooi de tomaten aan alle kanten met bloem, wentel ze door het eimengsel en daarna door het pankomengsel. Zorg dat ze goed gepaneerd zijn.
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Verhit in de pan de boter met het restant van de olijfolie en 1 el van de olie waarin de salie is gebakken. Bewaar de rest van de salieolie. Bak in delen de tomatenplakken in 2-3 min. aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en houd afgedekt warm.
  4. Vul intussen een diepe koekenpan met 10 cm water en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur lager tot het net suddert en voeg de azijn toe.
  5. Breek 1 ei in een kopje. Roer met een houten lepel in het water om een draaikolk te maken, giet het ei uit de kom in het water en pocheer het 3-4 min. Neem met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de eieren.
  6. Leg de eieren op de tomaten, besprenkel met de resterende salieolie en serveer met de salieblaadjes.

PRODUCTIE EN FOTOGRAFIE CHRIS COURT /TAVERNE AGENCY RECEPTUURBEWERKING DOSIA BREWER

Meer ei

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig