Balsamico-sjalotjes pickle

seasons

29 september 2009

Balsamico-sjalotjes pickle (voor ca. 1 literpot pickles)

  • 1 kilo grote sjalotten of kleine witte cipollini
  • 1 liter balsamico-azijn
  • 50 gram bruine suiker
  • mespunt zout

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rooster de sjalotjes ca. 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen en pel ze. Doe de balsamico-azijn in een steelpan en verwarm deze samen met de bruine suiker en het zout. Doe de uitjes in de pan en breng aan de kook. Neem direct van het vuur en doe over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. Laat zeker 2 dagen tot 2 weken staan, zodat de smaken goed intrekken. De afgekoelde potten met uitjes kunnen in de koelkast ca. 3 maanden bewaard worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig