Seasons-workshop tuinfotografie met Modeste Herwig

Anne Bonthuis

17 April 2018

tuinfotografie

Dit is je kans: een workshop tuinfotografie door niemand minder dan de bekende tuinboekenauteur Modeste Herwig, die ons al jaren inspireert met haar prachtige foto’s van tuinen in binnen- en buitenland! Modeste Herwig weet niet alleen alles van tuinen – getuige de vele tuinboeken van haar hand – ze maakt ook geweldige foto’s van bloemen en planten. Zo mooi, dat je ze direct zou willen inlijsten voor aan de muur. Hoe doet ze dat? Wat zijn haar tips en tricks? Tijdens deze workshop tuinfotografie komt alles aan bod: de theorie en techniek in de ochtend, bijzondere opdrachten in de middag.

In de Botanische Tuinen van Utrecht

De beroemde Botanische Tuinen van Utrecht, waar bloemen en planten in overvloed voorhanden zijn. Aan het eind van de dag worden de resultaten besproken, wat opnieuw veel leerzame momenten oplevert. Modeste: “Het gaat vooral om goed leren kijken naar alles om je heen. Naar bijzondere vormen en kleuren van bloemen en planten, van borders en fijne doorkijkjes. Ook heel belangrijk: de mooiste lichtval. Daar staat of valt een foto mee. Is er een prachtig doelwit gevonden, dan is het weer zaak om een spannend standpunt in te nemen. Zo gaan we steeds een stapje verder en komen de mooiste tuinfoto’s binnen handbereik.” modeste herwig botanische tuinen utrecht

Nodig voor de workshop tuinfotografie:

Bij voorkeur een digitale spiegelreflexcamera met basislens, een macrolens (als vervanging eventueel een voorzetlens of tussenringen), een zoomlens en een statief. Fotograferen met een systeemcamera of een compact camera is ook mogelijk. Datum: zaterdag 2 juni 2018 van 10.00 – 16.30 uur en zaterdag 16 juni 2018 van 10.00 – 16.30 uur Locatie: Botanische Tuinen, Budapestlaan 17 in Utrecht Aantal cursisten: maximaal 8 per dag Prijs: € 89,50 (met Museumjaarkaart € 83,50). DIT IS INCLUSIEF:

  • entree tot de Botanische Tuinen
  • koffie met gebak
  • lunch (biologisch broodje en iets te drinken)
  • middagthee met wat lekkers
  • het digitale boek Tuinfotografie (waarde € 12,95)

Extra voor lezers van Seasons:

Een gratis exemplaar van het boeiende boek ‘Vrouwen met groene vingers zijn buitengewoon’.  


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen