Thuistip: Het grote interieurboek

Annemarie Maarhuis

15 October 2020

Hoe maak je van je huis een plek die echt voelt als thuis? Volgens Het grote interieurboek: minder focussen op trends, en meer op je eigen smaak.

Hoe maak je van je huis een plek die echt voelt als thuis? Waar je graag bent, ook om te werken? Het antwoord: minder focussen op trends, en meer op je eigen smaak. Dat is de boodschap van Het grote interieurboek van de Zweedse blogger Frida Ramstedt. Zijn we het helemaal mee eens!

Boek met basiskennis

De Zweedse interieurblogger Frida Ramstedt (op Instagram te vinden als @Trendenser) zocht jarenlang naar een boek met basiskennis over het inrichten van huizen, met vuistregels en vondsten waar iedereen iets aan heeft, ongeacht je voorkeur voor een bepaalde stijl. Een boek dat laat zien hoe kleine ingrepen een groot verschil kunnen maken, zonder dat je een hoop nieuwe spullen nodig hebt of zelfs moet verbouwen. Dat boek kon ze niet vinden, dus schreef ze het uiteindelijk maar zelf. In Het grote interieurboek lees je over de basisprincipes van inrichting en over kleur, verlichting en hulpmiddelen. Plus natuurlijk heel veel slimme stylingtips! En dat allemaal ontzettend leuk en stijlvol geïllustreerd.

Dé praktische gids

Frida is de vrouw achter het meest succesvolle interieurblog van Scandinavië. Ze vindt dat we minder zouden moeten focussen op trends en meer op onze eigen smaak en persoonlijkheid. Hoe maak je van je huis een plek die echt voelt als thuis? Waar je graag bent, ook om te werken? Het grote interieurboek geeft je ideeën, tips en handvatten om toe te passen: tips en tricks die voorheen alleen professionele interieurontwerpers wisten. Want wij, de niet-professionals, weten vaak maar weinig van de basisprincipes van interieur en styling. Daarom richt Frida zich op de basis: wat werkt wel of niet goed, en belangrijker: waarom is dat zo? Welke effecten hebben bijvoorbeeld de keuze voor een grote of juist kleine bank, voor een effen muur of een kleurrijk behang? Daarnaast is er aandacht voor verlichting, symmetrie en de verhoudingen in een huis. Kortom: Het grote interieurboek van Frida Ramstedt is dé gids bij het inrichten van je (nieuwe) huis. Nu verkrijgbaar: Het grote interieurboek, Frida Ramstedt, € 24,99, uitgeverij Atlas Contact ILLUSTRATIE HET GROTE INTERIEURBOEK Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda