Reserveer nu: filmfestival Vlieland

Marjolein ter Braak

17 March 2022

filmfestival Vlieland

Seasons en Podium Vlieland presenteren: filmfestival ‘Naar Buiten’, met de mooiste filmverhalen van het platteland. Je kunt nu reserveren voor dit unieke festival. Kies tussen een weekend of midweekarrangement in de periode 1 t/m 24 april. Prachtige filmische landschappen, ontroerende verhalen en heel veel gezonde buitenlucht. Seasons Magazine en Podium Vlieland orga- niseren in april drie filmweekenden en twee filmmidweken met als titel ‘Naar Buiten’. Drie dagen lang vertonen we films over leven op het platteland, over kleine gemeenschappen te midden van de grote, eindeloze natuur. Soms betekent dat een idyllisch bestaan, maar soms is het ook een kwestie van overleven. Uiteraard is er in het programma ook veel ruimte om zelf naar buiten te gaan en te genieten van de natuur op Vlieland.

Van aangrijpend tot hartverwarmend

De films variëren van een vermakelijke tragikomedie, een aangrijpend drama tot een hartverwarmende feelgoodfilm. Een bankiersfamilie vertrekt naar het Britse platteland. Een Koreaans gezin probeert zich te handhaven tussen de Amerikaanse boeren. Een Zwitserse boerenzoon ziet zijn familie uit elkaar vallen tijdens een hittegolf. Normandische dorpelingen gaan voor een goed doel uit de kleren. En een Engels visserskoor scoort onverwacht een hit. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in.

Reserveer nu

Hotel- en filmarrangement ‘Naar Buiten’ Seasons Magazine en Podium Vlieland bieden een aantrekkelijk arrangement aan bij zes uitstekende hotels – Het Vlielandhotel, Hotelletje de Veerman, Badhotel Bruin, Hotel de Wadden, Hotel Doniastate en Hotel Zeezicht. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en de beste plaatsen bij de films vanaf € 199 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Bezoekers van dit filmfestival krijgen ook nog eens 30% korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. filmfestival Vlieland

Data & boekingen

Er zijn drie filmweekenden en twee filmmidweken in de periode 1 t/m 24 april. Meer informatie en de volledige programma- informatie vind je op de site. Je kunt hier ook meteen boeken, en je vindt ook de zes hotels waaruit je kunt kiezen.

Coronaveilig naar de film

Uiteraard hanteert Podium Vlieland alle coronamaatregelen. Het theater heeft een uitstekend ventilatiesysteem. Mocht er in april nog sprake zijn van 1,5 meter-regels, dan gaan we tijdelijk op twee locaties films kijken – in Podium Vlieland en Fortuna Vlieland, een brouwerij met eigen bioscoopzaal gelegen op een spectaculaire plek in de duinen. Je kunt kiezen voor een weekendarrangement, maar als je het eiland meer voor jezelf wilt hebben, kun je ook kiezen voor een midweek. Nog andere vragen rondom corona. Hier vind je de meest gestelde vragen – en antwoorden.   BEELD: WILLEM-ARIE VAN EEDEN


Gratis voor jouMeer Agenda