3 september: plantenmarkt in Midden-Nederland

Marjolein ter Braak

1 September 2022

plantenmarkt

Nog even wat (bijzondere) planten kopen om volgend jaar extra te kunnen genieten van de tuin (en je op te kunnen verheugen komende winter). Dat kan op de Liefhebbersmarkt 2022, een plantenmarkt in Midden Nederland.

Beste tijd om aan te planten

Het voorjaar is gevoelsmatig de tijd om de tuin in te duiken en nieuwe planten te planten. Toch is het najaar voor veel planten een beter moment om in de tuin gezet te worden. Tussen eind september en kerst is het ideale moment voor nieuwkomers in de tuin. Bloeien zullen de planten niet meer (of nauwelijks) maar de plant krijgt de tijd om ondergronds wortels te vormen. In het voorjaar en de zomer kan het zijn dat de wortels nog niet ver genoeg reiken en een plant dood gaat in lange droge perioden. In het najaar valt er vaak genoeg regen waardoor de grond goed vochtig is en de plant de tijd krijgt om rustig wortels te vormen.

Plantenmarkt

Kortom, een goed moment dus om te kijken welke plekken in de tuin nog wat kleur of blad kunnen gebruiken. Op 3 september organiseert de Botanische Tuinen Universiteit in Utrecht de Liefhebbersmarkt. Je vindt hier zaden, bomen, heesters, kuipplanten, bloembollen en rotsplanten. Dit jaar komen er ook plantenverkopers uit Europa, waardoor er ook aanbod van planten zal zijn die je minder snel in Nederland tegenkomt. 

Wanneer: zaterdag 3 september van 10.00 – 16.30 uur.
Waar: Botanische Tuinen Universiteit Utrecht, Heidelberglaan 8 in Utrecht
Toegangsprijzen zijn hier te vinden.

BEELD: STEIJE VAN DER BEEK

Ander uitje?


Gratis voor jouMeer Agenda