Natuurcampings: een combinatie van rust en avontuur

Marjolein ter Braak

24 September 2023

Of je nu een ervaren kampeerder bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, natuurcampings bieden een geweldige kans om de natuur te omarmen en de schoonheid van het buitenleven te ervaren.

Flinke dosis natuur

Een van de belangrijkste aantrekkingspunten van natuurcampings is de locatie zelf. Ze zijn vaak gelegen in prachtige natuurgebieden, variërend van dichte bossen tot pittoreske meren en bergen. Hier laat je de drukte van de stad achter je en geniet je van de rust en stilte van de natuur.

Ook als je kinderen hebt is een natuurcamping leuk. Vaak zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals natuurwandelingen, speurtochten en knutselworkshops. Maar een van de grootste voordelen van natuurcampings is misschien wel de verscheidenheid aan kampeermogelijkheden die ze bieden. Of je nu de voorkeur geeft aan de eenvoud en authenticiteit van een tent of het comfort van een camper, er is altijd een plek die bij je past. Liever wat meer luxe? Op veel natuurcampings zijn inmiddels ook ‘glamping’-mogelijkheden.

Lekker wandelen? Hier vind je al onze wandelroutes.

Nieuwe natuurcamping

De nieuwste natuurcampings van Huttopia in ons land combineren het beste van twee werelden: allereerst liggen ze in prachtige natuurgebieden en ten tweede zijn er volop sportfaciliteiten en worden er allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Ideaal als je verlangt naar rust en reuring. Je gaat er met je eigen tent of camper heen of besluit voor ‘basic glamping’ in een (volledig) ingerichte tent.

natuurcamping

Camping Huttopia De Meinweg ligt in Nationaal Park De Meinweg in Limburg, camping Huttopia De Veluwe ligt in het Gelderse Kootwijk, vlakbij nationale parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom.
Kijk voor meer informatie op europe.huttopia.com/nl.

Ander uitje? Hier vind je allerlei B&B’s die wij aanraden.


Gratis voor jouMeer Agenda