Bezoek deze XXL Kerstmarkt, net over de grens in Münster

Marjolein ter Braak

24 November 2022

Als je ervan houdt, en ervoor in de stemming bent, is kerst misschien wel de meest romantische tijd van het jaar. De donkere hemel wordt verlicht door lichtjes, kaarsjes verwarmen het huis en nostalgie voert de boventoon met oude kerstliedjes. Kom alvast in de stemming op deze XXL kerstmarkt in Duitsland.

6x kerstmarkt in Münster

Je shopt hier leuks voor in de kerstboom, maar ook voor eronder. Er is allerlei lekkers te vinden, en natuurlijk vloeit er volop glühwein. Net over de grens van Duitsland, in Münster, vind je maar liefst zes verschillende kerstmarkten:

 • Rondom het stadhuis
  Het Rathaus en de binnenplaats zijn met lampjes versierd. Er staat een ouderwetse draaimolen voor kinderen en op de markt zijn hapjes, kunst en antiek en chique sieraden te vinden.
 • Aegidiimarkt
  Een liefelijke binnenplaats met marktkramen (met ambachtelijk handwerk en natuurlijk zoet en hartig lekkers), met in het midden een houten piramide en grote kerststal.
 • St. Lamberti-Lichtermarkt
  Hier staat de grootste kerstboom van Münster. De karakteristieke blauwe kraampjes met puntdaken tegen het decor van oude puntgevels met knusse bogengalerijen van de Prinzipalmarkt, is een begrip in Duitsland.
 • Giebelhüüskesmarkt
  Deze markt doet denken aan een filmset uit een romantische kerstfilm met de Überwasserkirche op de achtergrond. Hier vind je ook weer volop ambachtelijk handwerk en lekkers.
 • Kerstdorp bij de Kiepenkerl
  Dit kleine ‘kerstdorpje’ is opgebouwd rondom het beeld van de Kiepenkerl. Dit standbeeld eert de marskramers die vanuit Westfalen op pad gingen, onder andere naar Nederland en België.
 • X-MS Kerstmarkt
  Hier verzamelen zich de ‘locals’ uit Münster om van de kerstsfeer te proeven. Alles hier is lokaal gemaakt, duurzaam en origineel.

Wanneer: 21 november t/m 23 december 2022 (de St. Lambertimark en de Giebelhüüskesmarkt t/m 22 december)
Hoe laat: maandag t/m donderdag 12 – 20 uur | vrijdag en zaterdag 11 – 21 uur | zondag 11 – 20 uur
Meer informatie vind je hier.

BEELD: © PRESSEAMT MÜNSTER / TILMAN ROSSMÖLLER AEGIDIIMARKT IN MÜNSTER: © PRESSEAMT MÜNSTER / MÜNSTERVIEW

Ander uitje?


Gratis voor jouMeer Agenda