14 juli mee op een eetbare-wilde-planten-wandeling in Lauwersmeer

Marjolein ter Braak

07-07-2022 13:43:27

eetbare wilde planten

Als je leert welke planten en bloemen eetbaar zijn, ga je heel anders de natuur in. Er valt veel meer te ontdekken, én je hebt ineens wat te snoepen onderweg.

Eetbare wilde planten

Op 14 juli kun je in Lauwersmeer op pad met gids Leah Groeneweg van In Het Wilde Weg. Zij leert je welk groen je kunt eten. Brandnetel, paardenbloem en zevenblad zijn redelijk bekende eetbare planten, maar er is nog veel meer eetbaars in de natuur te vinden. Terwijl je het schoons van het Lauwersmeer voorbij je ziet trekken, ga je ook op zoek naar bijvoorbeeld pastinaak, wilde peen, engelwortel en gewone berenklauw. Je leert ook op hoe eetbare planten moet plukken en hoe je ze in de keuken klaar maakt. Respect en zorg voor de natuur staat tijdens de wandeling bovenaan. Ook leer je over biodiversiteit in je eigen tuin.

Even aanmelden

De wandeling duurt zo’n twee uur en start op donderdag 14 juli om 10.30 uur. Volwassenen betalen twintig euro, kinderen tien, de gevonden wildplukversnapering zit daarbij in. Na afloop van de wandeling ontvang je per mail nog een overzicht van de gevonden planten en bijpassende recepten.

Je kunt je opgeven bij Leah Groeneweg, tel.nr. 06-14136734 of [email protected] Meer informatie is te vinden op de website www.inhetwildeweg.nl.

De startlocatie wordt bekend gemaakt na aanmelding.

Ander uitje?

BEELD: UNSPLASH

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Agenda