Bezoek de bollen: uitje in april

Marjolein ter Braak

31 March 2022

Bollen

We mogen er weer op uit! In april staan de bollen in volle bloei, dus gaat dat zien. Hier vind je vier plekken waar je je in april kunt vergapen aan de bollen-pracht.

Uitje 1: Tulpenfestival in Amsterdam (1 april t/m 30 april)

De maand april kleurt Amsterdam in alle kleuren van de tulp. Ze fluffen winkelcentra, doorlooproutes, en pleinen op. Er zijn verschillende tulpenroutes te nemen om de honderdduizenden tulpen te bewonderen. Bekijk hier de verschillende looproutes.

Uitje 2: Bloemendagen Anna Paulowna (16 april t/m 20 april)

In Noord-Holland zoef je met de auto al langs verschillende gekleurde vlakken als je naar Anna Paulowna toe rijdt. Dit dorpje maak er een speciaal bollen-feest van, met ruim honderd bloemenmozaïeken en versierde straten en bruggen. Op de kunstige mozaïeken gaan per vierkante meter wel tienduizend bloemetje. Naast de bloemenpracht zijn er ook exposities en rommelmarkten. Hier vind je meer informatie.

Uitje 3: Tulpenroutes in de Noordoostpolder (16 april t/m 8 mei)

Per auto, of lekker op de fiets langs tulpenvelden en prachtige boerderijtuinen in de Noordoostpolder bezoeken. De Tulpenfestival-app geeft je tijdens het rijden van de route door video- en audiofragmenten informatie over het gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. Let op: de tulpenvelden mogen niet worden betreden en er mag niet op het terrein van de boeren geparkeerd worden. Hier vind je meer informatie over de routes of kijk op destekkentuin.nl.

Ook leuk: DIY met tulpen

Uitje 4: Bollendag (24 april)

Afgelopen najaar werden in deze tuin in Demen maar liefst 18.000 bollen gepland. Kortom, genoeg te zien dus. Alle bovenstaande uitjes zijn gratis, hier is de entree van vijf euro. Er worden bollen van Hein Meeuwissen verkocht en bijzondere planten (De Botterhutte). Tot en met 4 september elke donderdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Hier vind je meer informatie.

Vond je dit interessant? Lees dan ook dit:

BEELD: PEXELS


Gratis voor jouMeer Agenda