Bewonderen: nieuw stuk Texelse natuur

Marjolein ter Braak

27 October 2022

Texel

Een dagje Texel is een dagje vakantie. Eenmaal voet aan eiland, de zilte wind door het haar, treedt de ontspanning op. Nu er een nieuw stukje Texelse natuur is, nodigt dat nog meer uit voor een tripje naar Texel.

Veilige waterkering

Niet ver van aankomsthaven ‘t Horntje ligt de Prins Hendrinkzanddijk, een nieuw stuk Texelse natuur van zo’n 200 hectare. Duinen, strand, schorren, slikken en zandplaten die hier werden aangelegd fungeren als veilige waterkering. Vanaf de parkeerplaats wandel je het gebied in en kom je langs het vogelkijkpunt met een telescoop om de vele vogels goed te spotten.

Waar: Prins Hendrikzanddijk, de Rede, Den Hoorn
Open: van zonsopgang tot zonsondergang, het hele jaar door
Toegang: gratis
Meer informatie: www.texel.net, www.vogelinformatiecentrum.nl

BEELD: GETTY IMAGES

Meer over het eiland?
Lees ook: Daphne is schaapherder – o.a. op Texel
Een leven zonder haar kudde kan schaapherder Daphne Hogeweg zich niet voorstellen. Ze is álle dagen buiten en is ronduit gelukkig met haar zwerversbestaan, zo midden in de natuur. Na haar studie vertrok ze naar Texel omdat ze zocht naar een manier om haar liefde voor dieren en de natuur te combineren. Om erachter te komen of het herdersvak iets voor haar was, leasde ze een kudde schapen. Tegenwoordig heeft ze haar eigen kudde en woont ze nog steeds op Texel. Lees verder >>

Ander uitje?


Gratis voor jouMeer Agenda