25 en 25 september: Ambacht in Beeld Festival in Amsterdam

Marjolein ter Braak

22 September 2022

ambacht in beeld

Een dagje ambacht snuiven kan dit weekend in Amsterdam bij het Ambacht in Beeld Festival. Ambachtslieden uit binnen-, en buitenland laten hun kunstje zien en je kunt jezelf wat nieuws aanleren door een workshop of masterclass te volgen.

Stroop de mouwen maar op

De NDSM Loods in Amsterdam bruist het weekend van 24 en 25 september van het ambacht. De loods is omgetoverd tot een grote werkplaats waar meer dan negentig ambachtslieden laten zien waar ze goed in zijn. Dat betekent demonstraties en exposities maar ook zelf je handen uit je zakken steken en meedoen met masterclasses en workshops. Van pottenbakken tot duurzaam modeontwerpen en van Japan lakwerk tot Tukse Ebru, het is er allemaal te vinden.

Hergebruik

Deze achtste editie van het Ambacht in Beeld Festival ligt de nadruk op duurzaamheid en diversiteit. De diversiteit uit zich in ambachten uit verschillende culturen zoals het maken van Oekraïnse poppetjes, Mexicaans weven en Arabische kalligrafie. Duurzaamheid is te vinden in de kwalitatief hoogstaande materialen die gebruikt worden en die liever gerepareerd dan weggegooid worden.

Ook voor kinderen is het festival leuk. Ze kunnen onder andere een tiny huis helpen bouwen en een sleutelhanger smeden. Bij alle werkjes krijgen ze een stempel  en een volle stempelkaart levert een goodiebag op met materialen en gereedschappen om zelf te kunnen bouwen.

Wie wat waar
Waar: NDSM Loods Amsterdam-Noord
Wat: Ambacht in Beeld Festival
Wanneer: zaterdag 24 en zondag 25 september 2022 van 10:00 tot 18:00 uur
Entree: € 7,50 aan de deur, € 5,00 voorverkoop online. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang
Meer informatie is hier te vinden.

BEELD: PEXELS

Ander uitje?


Gratis voor jouMeer Agenda