Workshop bosbaden van Natascha Boudewijn

Anne Bonthuis

21 August 2018

bosbaden

Haar workshops bosbaden zijn binnen de kortste keren volgeboekt, maar speciaal voor Seasons houdt Natascha Boudewijn 2 data vrij. In een kleine groep neemt ze je mee voor een revitaliserend ‘bad’ in het bos bij Wassenaar. Seasons-lezers krijgen een leuke korting!

Hoe werkt het bosbaden?

Natascha: “Door al je zintuigen heel bewust te activeren neemt de natuur je mee naar het hier en nu. Daardoor ervaar je een diepe ontspanning. Maar dat is niet het enige: een bad in het bos haalt je ‘uit je hoofd’ en kan je meer in contact brengen met jezelf.” Het bosbad is veelal in stilte, daarom gaan mobieltjes ook even op stil. De workshop is geschikt voor mensen die goed ter been zijn en zo’n 2 à 3 uur kunnen lopen en staan.

Data

5 oktober en 16 november.

Waar

De workshop vindt plaats in het bos in de omgeving van Voorschoten/Wassenaar.

Aantal deelnemers

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Prijs

€ 32,50 p.p. (ipv € 37,50) Inclusief thee op basis van bosingrediënten en een zoete lekkernij.

Informatie & reserveren

Kan via shinrin-yoku.nl. Vul de kortingscode SEASONS in (in hoofdletters). Na boeking en betaling ontvang je alle informatie en het exacte adres.

De oorsprong van bosbaden

De Japanse term ‘shinrin-yoku’ betekent letterlijk ‘een bad nemen in het bos’. In Japan is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende eigenschappen van het bos. Daaruit blijkt dat bosbaden de hartslag en bloeddruk verlaagt, het de productie van stresshormonen vermindert, het immuunsysteem verbetert en het algehele gevoel van welzijn verbetert. Al in 1982 werd daarom een nationaal gezondheidsprogramma voor bosbaden geïntroduceerd, en er zijn meer dan vijftig speciale bossen officieel aangewezen voor shinrin-yoku. Fotografie: Ling Khor en Natascha Boudewijn


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen