Weekendtip: Festival der Zoete Verleidingen

Annemarie Maarhuis

1 August 2019

Foto: D. Boekee

Gek op taartenbakken? Van vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus wordt in Drenthe het Festival der Zoete Verleidingen gehouden. Een aanrader voor zoetekauwen en amateur-patissiers. Beeld: D. Boekee

Festival met zoete baksels

Het festival vindt plaats in de tuin van de Sleenerhoeve in het Drentse Sleen. Hier kunnen taartenbakkers en zoetekauwen zich vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt zien in het baktheater. Dit jaar zijn dat onder andere Rutger van den Broek van Heel Holland Bakt en meesterpatissier Hidde de Brabander van 24Kitchen. Bezoekers kunnen heerlijk rondstruinen in de grote tuin van de Sleenerhoeve, in het centrum van brinkdorp Sleen. Bij de authentieke Drentse hoeve met kapschuur word je verrast door bijzondere stands, sfeervolle terrasjes en leuke activiteiten. Ter plekke wordt graan gemalen en er zijn veel interessante workshops. Bijvoorbeeld koken met karamel en bakken met thee. Maar ook handletteren, gebaksbordjes decoreren, serviesgoed bestippen, zeepgebak maken en nog veel meer.

Taartenbakwedstrijd

Verder zijn er tijdens het festival ruim negentig stands met zoete en handige zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, en bakboeken tot jams. Denk ook aan originele hebbedingen. Zoals woonspullen, brocante, hoeden, sieraden, fleurige jurkjes en boodschappenmanden. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Er is theater en muziek en voor de allerkleinsten een vrolijk zweefmolentje. Ook kunnen ze de handen uit de mouwen steken bij de verschillende workshops. Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. In de jury onder meer ‘Bakmeisje’ Saakje, bekend van het tv-programma Koffietijd.

Handige informatie

Wat: Festival der Zoete Verleidingen Data: van vrijdag 2 augustus t/m zondag 4 augustus, alle dagen van 10.00-18.00 uur. Adres: Sleenerhoeve, Brink 20 in Sleen. Entree: de entree voor volwassenen is € 8,50 (inclusief kop koffie/thee),  kinderen van 4-12 jaar € 3,50 (inclusief limonade). Meer weten? www.festivalzoet.nl Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.  


Gratis voor jouMeer Agenda