Weekendtip: wandeling naar de Oehoevallei

Annemarie Maarhuis

8 August 2019

oehoevallei

De grootste uil van Europa spotten, terwijl je geniet van een wandeling door de groeve bij de Sint-Pietersberg? Dat kan de komende zaterdagen in augustus.

De grootste uil van Europa spotten? Terwijl je geniet van een wandeling door de groeve bij de Sint-Pietersberg? Dat kan de komende zaterdagen in augustus. Onder leiding van een boswachter van Natuurmonumenten wandel je naar de Oehoevallei, die slechts een paar keer per jaar toegankelijk is.

Op zoek naar de oehoe

Sinds 2017 is een deel van de groeve bij de Sint-Pietersberg open voor het publiek. De Oehoevallei, het achterste gedeelte van de groeve, is een rustgebied voor dieren. Dit deel is slechts enkele malen per jaar toegankelijk voor bezoekers. Tijdens een van de drie excursies van Natuurmonumenten in augustus naar de Oehoevallei breng je een bezoek aan dit gebied. En misschien maak je tijdens de wandeling wel kennis met een van de markantste bewoners: de oehoe, grootste uil van Europa. De boswachters van Natuurmonumenten vertellen je alles over de geschiedenis van het Limburgse gebied. Van miljoenen jaren geleden tot de meest recente ontwikkelingen in de groeve. Tegelijkertijd kun je genieten van het spectaculaire, steeds veranderende landschap. De wandeling duurt drie uur en is zes kilometer lang.

Praktische tips

Vanwege het ongelijke terrein in het groevegebied is deze wandeling alleen geschikt voor geoefende wandelaars. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen en neem vooral een verrekijker mee om de oehoe (en andere vogels!) te spotten. Honden zijn in de groeve niet toegestaan.

Handige informatie

Wat: wandeling naar de Oehoevallei (6 km) Data: 10, 17 en 24 augustus, van 15.30-18.30 uur. Locatie: Sint-Pietersberg, Limburg, vertrekpunt Châlet d’n Observant, Lage Kanaaldijk 115, Maastricht Prijs: € 15, voor leden € 10, inclusief een kop koffie, thee of limonade na afloop bij de verzamelplaats Châlet d’n Observant Meer weten? Kijk op www.natuurmonumenten.nl (bij Agenda bij de Sint-Pietersberg) Kijk voor meer weekendtips in onze online agenda. BEELD: ISTOCK


Gratis voor jouMeer Agenda