Weekendtip: plantenfestivals

Annemarie Maarhuis

13 June 2019

plantenfestivals

Nog op zoek naar die ene onmisbare plant voor in de border? Bij deze twee plantenfestivals kun je komend weekend terecht voor groeninspiratie.

Nog op zoek naar die ene onmisbare plant voor in de border? Of gewoon sfeer proeven in een mooie omgeving? Bij deze twee plantenfestivals kun je komend weekend terecht voor groeninspiratie. Duimen voor mooi weer!

De tuindagen van Hex

Fantastische planten en tuingoed bekijken op een prachtige locatie? Dat kan tijdens het Hex Garden Festival bij kasteel Hex in België. Kasteel Hex is omgeven door schitterende tuinen en een oud Engels landschapspark. De tuinen en het park zijn tweemaal per jaar open voor bezoekers: de eerste keer is komend weekend. De tuindagen van Hex zijn voor tuinliefhebbers een uitgelezen kans om bijzondere planten te ontdekken en gespecialiseerde kwekers om advies te vragen. Op het programma onder andere: de toepassing van verschillende botanische vormen, het nut van (gedroogde) bloemen en planten en alles over bronzen tuingereedschap en het slijpen en onderhoud van snoeischaren.

Handige informatie

Wat: Hex Garden Festival Data: 7-9 juni, 10.00-18.00 uur Adres: bij kasteel Hex, Hekslaan in Heers, België Entree: € 11 Meer weten? Kijk op www.hex.be

Allemaal naar Bingerden

Tijdens de Internationale Kwekerij­dagen Bingerden op landgoed Bingerden in Angerlo scoor je de mooiste ­planten bij de beste kwekers uit Nederland en buurlanden. Kwekers en bezoekers kijken lang van tevoren uit naar deze jaarlijkse ontmoeting met andere bevlogen plantenexperts en -liefhebbers. Een unieke gelegenheid om bijzondere aanwinsten voor de tuin te vinden in een prachtige natuurlijke en historische omgeving. Op het programma onder andere: het onderhoud van hanging baskets, een workshop permacultuur, een rondleiding langs planten voor wilde bijen, vaste planten in een onderhoudsarme beplanting, een proeverij van kleine eetbare paddenstoelen én een foodfestival in de moestuin.

Handige informatie

Wat: Internationale Kwekerij­dagen Bingerden Data: 14-16 juni, 10.00-18.00 uur Adres: op landgoed Bingerden, Bingerdenseweg 21 in Angerlo (GD) Entree: € 14, tot 30 jaar gratis Meer weten? Kijk op www.bingerden.com Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda