Weekendtip: kerstboom recyclen of zelf zagen

Annemarie Maarhuis

12 December 2019

Nog een kerstboom nodig? Bij onderstaande adressen kun je een boom halen en recyclen, of gratis een kerstboom kappen (en ja, dat is goed voor de natuur!).

kerstboom

Nog een kerstboom nodig? Bij onderstaande adressen kun je een boom halen én recyclen, of gratis een kerstboom kappen (en ja, dat is – in dit geval – goed voor de natuur!).

Sparren recyclen

Voor een zelfgekweekte fijnspar, Nordmann, Servische spar of blauwspar kun je terecht op landgoed Duivenvoorde. Als je wilt, mag je de boom zelf uitgraven. Na kerst kun je de boom met kluit terugbrengen. Zo help je mee het landgoed in stand te houden. Het kasteel zelf is trouwens erg de moeite waard. Breng een bezoek aan het kasteelmuseum, maak een wandeling door het park en verwonder je over de rijke historie van het kasteel en landgoed. Handige informatie Data: nog t/m 23 december, ma-vr 9.00-16.30 uur, za-zo 10.00-16.30 Locatie: Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten (ZH) Prijs: € 10 – € 50 Meer weten? www.kasteelduivenvoorde.nl

Zelf je kerstboom kappen

Je helpt de natuur een handje door op de Hoge Veluwe een dennenboom te zagen. De dennen groeien namelijk op de open stuifzandgebieden. Als ze daar niet worden verwijderd, groeit dit bijzondere landschap dicht. De boom is gratis (één boom per bezoeker), je betaalt wel parkentree voor het aantal personen waarmee je komt en de auto. Zelf geen zaag? Je kunt er een lenen. Is de klus geklaard, dan is er warme chocolademelk, koffie en thee voor de harde werkers. Vrijwilligers van park de Hoge Veluwe zijn aanwezig om te assisteren. Handige informatie Data: 14 en 15 december, 10.00-15.00 uur Locatie: Bezoekerscentrum Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Houtkampweg 9c, Otterlo (GD) Toegang: € 5 – € 9,95, auto € 5 Meer weten? www.hogeveluwe.nl BEELD: CHRISTINE MAKHLOUF Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda