Weekendtip: De Groene Route in Noord-Holland

Annemarie Maarhuis

23 May 2019

De Groene Route

Inspiratie voor je eigen tuin, handige voorbeelden en adviezen en nieuwe tuinontwerpen. Het is ‘open weekend’ bij De Groene Route in Noord-Holland

Inspiratie om aan de slag te gaan in je eigen tuin, handige voorbeelden en adviezen, nieuwe tuinontwerpen, of gewoon genieten van al het moois. Het is ‘open weekend’ bij De Groene Route in Noord-Holland.

Rondje tuinen en kwekers

Ieder jaar organiseert De Groene Route een aantal open dagen waarop je een zelf gekozen rondje kunt rijden langs diverse deelnemers op één dag. Lekker tuinen-struinen en daarna de mooiste planten aanschaffen bij duurzaam werkende kwekerijen. De Groene Route bestaat inmiddels vijf jaar en bestaat uit een groeiende groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekers in Noord-Holland. De deelnemers bieden bezoekers groene inspiratie en moedigen aan tot milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. Ze laten bezoekers graag meegenieten van prachtige privé-tuinen, groene ontwerpen en het aanbod van bijzondere kwekerijen. Duurzaamheid en milieubewust werken staan bij alle deelnemers hoog in het vaandel.

De Groene Route

Open weekend

Er zijn in 2019 maar liefst zes gezamenlijke open weekends en sommige deelnemers hebben een avondopenstelling. Kijk hiervoor bij de agenda op www.degroeneroute.nl. Deze maand is er een open weekend, op 25 en 26 mei. Dwaal door privétuinen vol kleur, krijg een rondleiding bij de biologisch werkende bollenboer, of word hebberig bij de kwekerijen die voorjaars- en zomerbloeiers aanbieden. In de tuinen staan volop vaste planten en late bollen te pronken. Wandel langs vijvers en borders vol Allium, geniet van geranium, akelei en andere stralende voorjaarsdiva´s.

Vijf jaar De Groene Route

De tuinen en kwekerijen van De Groene Route vieren dit jaar vijf jaar samenwerking. Daarom is er dit seizoen een leuke fotowedstrijd. Maak tijdens een van de open weekends een foto die het echte Groene Route-gevoel uitstraalt. Dat kan te maken hebben met de planten, het dierenleven in een tuin, met duurzaamheid… De meeste deelnemers ontvangen op afspraak ook tuinclubs of groepen buiten de gezamenlijke open weekends. Kijk voor de specifieke deelnemende tuineigenaren en kwekers op de site. Wat: open weekend De Groene Route Waar: Noord-Holland Wanneer: 25 en 26 mei Meer weekendtips? Kijk dan eens in onze Agenda


Gratis voor jouMeer Agenda