Weekendtip: culinair oogstfeest op Kasteel Tongelaar

Annemarie Maarhuis

10 October 2019

Om de herfst te verwelkomen is Kasteel Tongelaar zondag 13 oktober de hele dag lang het decor voor een culinair Pluk & Oogstfeest. Met eerlijk en lokaal eten, live-cooking en de leukste ambachtelijke producten.

Culinair oogstfeest

De Smaakmarkt in het thema ‘food’ en ‘natuur’ is de grootste van Brabant. Met gepassioneerde makers van zelfgemaakte patés, geitenkaasjes, jams, pesto’s, vlierbessensap, olijfolies en truffels. Waarvan het grootste deel uit eigen regio. Bovendien laten de boeren in de weides bij het kasteel zien hoe ons voedsel geteeld en verwerkt wordt. Bij kinderactiviteit ‘Van graan tot pannenkoek’ malen kinderen zelf meel, halen de eitjes bij de kippen en de melk bij de koe. En bakken vervolgens hun eigen pannenkoek. Daarnaast kun je op de ‘Oogsttafel’ zien je wat er groeit op de akkers in de omgeving. En je kunt zien en beleven hoe ons voedsel geoogst wordt. En natuurlijk proeven van de lekkere hapjes die ter plekke bereid worden. Chef-kok Jeroen van den Heuvel bijvoorbeeld draait ijs van verse melk en fruit, en er is een foodtruck.

Proeverijen van lokale brouwers

Bovenal is het Pluk & Oogstfeest bedoeld om de herfst te verwelkomen. En buiten te genieten van (hopelijk) mooi weer, en heerlijk eten en drinken. Denk daarbij aan proeverijen van lokale brouwers en wijnhuizen. Daarnaast is er het ‘Buffet des Overvloeds’ van chef Hans van der Steijn, op het binnenplein van kasteel Tongelaar. En chef-kok Jeroen van den Heuvel draait ijs van verse melk en fruit. Ook leuk: er is een foodtruck!

Handig om te weten

Wat: Het Pluk & Oogstfeest Datum: zondag 13 oktober, van 11.00-18.00 uur Entree: gratis Adres: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12, Mill (navigatie: Hoogedijk Mill invoeren) Meer weten? Kijk op www.plukenoogstfeest.nl of www.kasteeltongelaar.nl Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda. FOTOGRAFIE: KRISTEL BEELEN / MOOI & MOOI FOTOGRAFIE


Gratis voor jouMeer Agenda