Wandeltip: struinen door de bossen en dan een broodje

Annemarie Maarhuis

31 December 2020

Na de feestdagen is het fijn om een frisse neus te halen. Hoe? Wij gaan eerst een flink eind wandelen, en halen daarna een biologisch broodje in het bos.

Veel thuis zijn en veel (lekker!) eten: heerlijk, maar na de feestdagen is het ook wel heel fijn om er even op uit te gaan en een frisse neus te halen. Hoe? Wij gaan eerst een flink eind wandelen, en halen daarna een biologisch broodje in het bos.

Eerst wandelen…

Dat doen we in de bosrijke omgeving ten zuidoosten van Hilversum. Over het landgoed Pijnenburg, dat gedeeltelijk in Baarn én in Soest ligt, loopt een eeuwenoud voetpad. En in het nabijgelegen Cronebos sta je oog in oog met reusachtige douglassparren, die een onderkomen bieden aan onder andere de groene en zwarte specht. Bijzonder: boommarters zijn hier terug van weggeweest. Ook leuk om te ontdekken: het historische ‘Voetstappenpad’ uit 1938. Dat pad loopt langs herberg Boschoord, en deze uitspanning vormt een ideaal start-, eind- of rustpunt voor de mooie wandelroutes van Staatsbosbeheer. Onze tip: ga eerst in de prachtige omgeving wandelen, en eindig bij de herberg voor wat innerlijke versterking.

…dan een biologisch broodje

Herberg Boschoord ligt op de kruising van Hilversum, Hollandsche Rading en Lage Vuursche en is onderdeel van landgoed Pijnenburg. Boschoord heeft een rijke historie. Het begon in de 19e eeuw met de heer Glazemaker, die voor hem en zijn vrouw een woonhuis liet bouwen met de naam ‘Boschoord’. Hier startte mevrouw Glazemaker een theehuis, met koffie en thee voor 5 cent. Bij Boschoord wordt alles vers gemaakt, grotendeels met producten uit de streek. Elke vrijdag, zaterdag en zondag, zolang de lockdown duurt, kun je hier van 11.00 tot 17.00 uur biologische, belegde broodjes afhalen. Dat smaakt goed na een stevige wandeling! Er zijn ook quiches, soep en zoete taartjes, wekelijks wisselend. En natuurlijk thee- en koffie-to-go. Iedereen die zijn eigen beker meeneemt, krijgt 10% korting. TIP Het is ook mogelijk om een Boschoord-picknickmand te bestellen, gevuld met: soep, sandwich met kaas en zoetzuur, pompoenquiche, fruit en kruidencake. Inclusief: tips voor leuke picknickplekjes in de omgeving. Bestellen kan uiterlijk een dag van tevoren en je kunt dan gelijk een tijdstip afspreken om ‘m op te halen. Aanrader! Adres: Zwarteweg 2, Lage Vuursche. Bij Boschoord is gratis parkeergelegenheid. Let er bij een routeplanner op dat de herberg met de auto alleen bereikbaar is via de Zwarteweg. Tel.: (035) 6851708 Meer info: www.herbergboschoord.nl BEELD PATRICK REICHBOTH / UNSPLASH Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda