Wandeltip: een frisse neus halen tijdens een kerstwandeling

Annemarie Maarhuis

23 December 2021

Tussen alle decemberdrukte door is het lekker alle beslommeringen even te vergeten. Een kerstwandeling van Staatsbosbeheer is daar heel geschikt voor.

Tussen alle decemberdrukte door is het wel lekker om even op pad te gaan en alle beslommeringen (cadeaus! kerstmenu! schoonfamilie!) van je af te laten glijden. Gelukkig is een kerstwandeling van Staatsbosbeheer daar heel geschikt voor.

Kerstwandeling: eindelijk even chillen

Uitwaaien in de duinen, banjeren door het bos of struinen over de heide. Ga tussen alle feestelijke decemberdrukte door lekker naar buiten om even te ontspannen. De boswachters van Staatsbosbeheer selecteerden een aantal wandelroutes voor je onder de noemer kerstwandeling. Van korte ommetjes tot stevige boswachterspaden. En ze tippen horecalocaties waar je na afloop van je wandeling kunt opwarmen met warme choco of soep.

Dit zijn de favorieten van Seasons

Wandelroute Erfgoed Hondsrug / Drenthe (9 km) Een wandelroute door bosgebied op de Hondsrug. Je loopt langs millennia oude grafheuvels en hunebedden. En over minder oude, maar niet minder indrukwekkende karakteristieke beukenlanen. Wandelroute Familieroute rondje duin en dorp Schoorlse Duinen / Noord-Holland (4,4 km) Dit is een wandeling door de Schoorlse Duinen en het centrum van Schoorl. De route loopt door de duinen en het dorp. Dus genoeg mogelijkheden voor een fijne lunchpauze. Boswachterspad Smokkelroute Baronie van Breda / Noord-Brabant (9 km) Treed in de voetsporen van vroegere smokkelaars. Want je bewandelt de grens tussen België en Nederland op dit boswachterspad over de Strijbeekse Heide. Let op: deze wandeling loopt deels door België. Vergeet je paspoort niet en stel je op de hoogte van eventuele reisbeperkingen i.v.m. COVID-19. Wandelroute Twilhaarwandeling Salland / Overijssel (8,5 km) Deze route gaat door het bos en over de heide. Tijdens de wandeling kom je langs een schaapskooi, het voormalige werkkamp Twilhaar en een Joods monument. Kijk voor meer (informatie over deze) wandelingen op de website van Staatsbosbeheer. BEELD SIMON BERGER / UNSPLASH Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda