Weekendtip: een wandeling langs voorjaarsbloeiers

Marjolein ter Braak

24 February 2022

Wandeling voorjaarsbloeiers

Zodra de eerste bloemen hun fleurige kopjes laten zien, weet je dat de lente in aantocht is. Een wandeling langs voorjaarsbloeiers is dus een echte opsteker. 

3x Een wandeling langs voorjaarsbloeiers

 1. Landgoed Oldenaller (Gelderland)

  De acht kilometer tellende route leidt je over het klompenpad, door kasteelbos, over boerenland en langs het landgoed Oldenaller. Onderwijl geniet je van krokussen, winterakonieten en sneeuwklokjes. Ga je in maart of april? Dan vind je er narcissen, wilde hyacinten en bosanemonen. Bekijk de route hier.

 2. Landgoed Nijenburg (Noord-Holland)

  In een korte anderhalf uur wandel je deze route van ruim 4 kilometer. Naast de voorjaarsbloemen is er een redelijke kans dat je een nachtegaal zult horen zingen. Naast het landgoed kom je stolpboerdeijen tegen en zie je de bloeiende kopjes van winterakoniet, speenkruid, krokussen, sneeuwklokjes, narcissen en klein hoefblad. Met een beetje geluk spot je ook een hazelaas en iep in bloei. Bekijk de route hier.

 3. Wandelroute De Kluis (Limburg)

  Wandelend langs de over van de geul, met op de achtergrond het decor van een glooiend landschap.Tijdens de wandeling kom je kastelen en uitgestrekte landerijen tegen. De loofbossen staan vol met liefelijke bosanemonen. Het is leuk om langs de geul te speuren naar sporen van bevers. De wandeling is 5,5 kilometer en loop je in ongeveer twee uur. Bekijk de route hier.

Voorjaar snuiven in een ander deel van Nederland?

Natuurmonumenten somt tien routes op die je in het hele land langs bloeiend voorjaar-moois leiden. Hier vind je andere wandelingen in Nederland met voorjaarsbloeiers en route.   Meer voorjaar vind je hier:

 1. Inspiratie opdoen: voorjaarsbloemen-parade
 2. Voorjaarsgerecht: toast met radijsjes en avocado
 3. Machtig mooi: de magnoliatak

BEELD: PEXELS, PIXABAY


Gratis voor jouMeer Agenda