Uittip: workshop botanisch tekenen in de Tuinen Mien Ruys

Annemarie Maarhuis

2 September 2021

Hou je van tekenen? En hou je van planten en bloemen? Dan is de workshop botanisch tekenen op zaterdag 2 oktober in de Tuinen Mien Ruys perfect voor jou.

Hou je van tekenen? En hou je van planten en bloemen? Dan is de workshop botanisch tekenen die op zaterdag 2 oktober in de Tuinen Mien Ruys wordt georganiseerd perfect voor jou. Dus meld je aan voor het vol zit!

Kennismaken met botanisch tekenen

Op zaterdag 2 oktober wordt in de inspirerende Tuinen Mien Ruys een workshop botanisch tekenen met kleurpotlood gegeven. Tijdens deze workshop maak je kennis met botanisch tekenen. Wat dat inhoudt? Onder begeleiding teken je in de workshop bijvoorbeeld een bloem of blad op ware grootte. Je let daarbij op botanische kenmerken, op vorm, licht en schaduw, compositie en kleur. De workshop is vooral bedoeld voor beginners. Maar ook deelnemers met tekenervaring zijn welkom. De workshop wordt gegeven door Jenny Post, lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Zij verzorgt al jaren cursussen en workshops. Natuurlijk krijg je van tevoren informatie over de te gebruiken materialen, zoals papiersoorten en goede kleurpotloden. Hou je van tekenen? En hou je van planten en bloemen? Dan is de workshop botanisch tekenen op zaterdag 2 oktober in de Tuinen Mien Ruys perfect voor jou.

Over de Tuinen Mien Ruys

In deze bijzondere tuin(en) vind je een overzicht van de tuinarchitectuur van 1924 tot nu. Je kunt er struinen door dertig inspirerende tuinen. Met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De tuinen zijn het levenswerk van Mien Ruys (1904-1999), een van de belangrijkste tuinarchitecten van de twintigste eeuw. De ideale plek voor een workshop botanisch tekenen dus.

Praktische informatie

Wat Workshop botanisch tekenen met kleurpotlood Waar In de Tuinen Mien Ruys, Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart Wanneer Zaterdag 2 oktober, 10.00-16.00 uur Kosten Het cursusgeld bedraagt € 70, dat is inclusief entree, koffie/thee/lekkers en een lunch, exclusief materiaal Aanmelding Deelnemers aan de workshop kunnen zich aanmelden via [email protected] Meer informatie www.tuinenmienruys.nl BEELD TUINEN MIEN RUYS Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda