Uittip: wild spotten in Ede

Annemarie Maarhuis

13 August 2020

Wie ooit een hert of wild zwijn ‘in het wild’ heeft gezien weet hoe bijzonder dat is. Vanaf de wildkansel in Ede kun je in augustus met een gids op pad om wild te spotten.

Bijzondere ontmoeting

Oog in oog staan met edelherten, reeën of wilde zwijnen is een bijzondere gebeurtenis. De kans op een ontmoeting met dit wild is helaas zeldzaam. Je moet er vroeg voor uit de veren of juist tegen de schemer op pad gaan, de juiste plekjes weten en veel geduld hebben. Het wild is schuw en laat zich nu eenmaal niet zo makkelijk zien. Een grote kans om wél wild te zien is er vanaf wildkansel De Hindekamp, op circa twee kilometer van Natuurcentrum Veluwe.

Wild spotten met een gids

De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum. De deelnemers gaan op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en lopen vervolgens met de gids vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel. En dan: geduld hebben en hopelijk zie je een hert of wild zwijn!

Meer informatie

Wanneer: in augustus organiseert Stichting Natuurcentrum Veluwe vijf keer per week een wildkanseltocht, op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 tot 3 uur. Kijk voor de aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl Kosten: € 7 voor volwassenen en € 5 voor kinderen t/m 12 jaar, inclusief het gebruik van een fiets. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Door maatregelen vanwege corona is er slechts ruimte voor 21 personen. Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dat kan via www.natuurcentrumveluwe.nl Adres: startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). Let op: deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn en de kleding aan te passen. Ofwel géén lichte kleding te dragen. Tip: neem een verrekijker mee. BEELD NATUURCENTRUM VELUWE Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda