Uittip: wandelingen van landgoed naar landgoed

Annemarie Maarhuis

17 June 2021

Onlangs verscheen van tijdschrift Roots het boek De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’. Vol leuke wandelingen en feitjes over planten en dieren.

Onlangs verscheen van onze collega’s van natuurtijdschrift Roots het boek ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’. Vol prachtige wandelingen en met tips en feitjes over de planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Aanrader!

Wandelingen van landgoed naar landgoed

Het maken van wandelboeken laten we met een gerust hart over aan onze collega’s van het natuurtijdschrift Roots. Net verschenen in hun wandelreeks is ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’. Hierin zijn zestien wandelroutes en vier ommetjes over en langs landgoederen in ons land opgenomen. Met veldgidsachtige vermelding van planten en dieren die je onderweg tegenkomt. Samensteller en ‘professioneel wandelaar’ Daniël Mulder: “Landgoederen zijn een soort monumentale eilanden in een landschap. Plekken waar de tijd wat trager lijkt te stromen. Ik vind dat fascinerend.”

Langs de IJssel

Welke wandeling springt er wat jou betreft uit? Daniël: “Het meest verrassend vind ik de landgoederen langs de IJssel. Hoe mooi je er van landgoed naar landgoed loopt. Hier combineer je graspaden door de uiterwaarden met boslanen op de landgoederen. Ik houd sowieso van landschappen die op elkaar ‘botsen’. Dus bos en boerenland, uiterwaarden en landgoederen. Dat levert spanning op in een route. En juist die overgangen zijn vaak interessant voor dieren en planten.” Klinkt goed, wij hebben er zin in gekregen. Dus: wandelschoenen aan, rugzakje mee en gaan! ‘De mooiste landgoedwandelingen van Nederland’, Roots, € 17, www.fontaineuitgevers.nl BEELD BAS MEELKER Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda