Uittip: wandelen langs wijngaarden in Zuid-Limburg

Annemarie Maarhuis

17 September 2020

Wandelen in een landschap dat doet denken aan Frankrijk, maar gewoon in Nederland blijven? Dat kan! Ga wandelen langs de wijngaarden in Zuid-Limburg.

Op pad in een landschap dat doet denken aan Frankrijk, maar gewoon in Nederland blijven? Dat kan! Ga wandelen langs de wijngaarden in het schitterende Limburgse heuvelland.

Wijnbouw in Nederland

Is dit Frankrijk? Duitsland? Zuid-Limburg lijkt wel buitenland, met die groene heuvels vol wijnranken. Dankzij de bijzondere mergelbodem is de streek heel geschikt voor wijnbouw. Daarom is Limburg dé wijnprovincie van Nederland. 32 procent van de Nederlandse wijndruiven wordt op deze bodem geteeld. Wijn uit het Zuid-Limburgse Mergelland en uit Vijlen heeft dan ook een beschermde status van de Europese Commissie gekregen: een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB).

Wandelen langs de wijngaarden

Heuvel op, heuvel af, dat is wandelen in het Limburgse land. Een mooie en leerzame route langs de wijngaarden is de Route des Vins. Deze wandelroute van ongeveer 10 km voert langs vijf wijngaarden rondom Eys en Wahlwiller en is op z’n mooist als de trossen rijp zijn en de oogst in september op gang komt. Volg de bordjes met het druifsymbool en lees de informatieborden met allerlei wijnweetjes.

Meer informatie

Adres: Route des Vins, Wahlwiller- Eys, www.visitzuidlimburg.nl Proeven: wijnproeven en een rondleiding zijn mogelijk bij Domaine Salamander. Wel van tevoren even bellen met 06 12628952. BEELD VISIT ZUID-LIMBURG / GROOVY PAT (Domein Holset) Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda