Uittip: wandelen over het ‘vernieuwde’ Pieterpad

Annemarie Maarhuis

8 October 2020

Het Pieterpad is de mooiste wandelroute van Nederland. Ben jij van plan het pad te verkennen, kijk dan eens op de vernieuwde website van het Pieterpad.

Van het noordelijkste deel van Nederland via prachtige wandelpaden naar het diepe zuiden – of andersom natuurlijk, of alleen een etappe. Wat je ook kiest: het Pieterpad is de mooiste wandelroute van Nederland. Ben jij van plan het pad binnenkort (opnieuw) te verkennen, neem dan eerst eens een kijkje op de website. Want die is volledig vernieuwd!

De vernieuwde website van het Pieterpad

Het Pieterpad heeft haar website compleet vernieuwd. De bekendste wandelroute van Nederland is daardoor ook digitaal weer volledig bij de tijd. Dat was ook wel nodig, want het Pieterpad was in 2004 waarschijnlijk het eerste lange-afstand-wandelpad met een eigen site. Bijzonder natuurlijk, maar de site was in al die tijd nauwelijks veranderd. De nieuwe website, te bekijken via www.pieterpad.nl, biedt een schat aan nieuwe en betere informatie voor de wandelaar.

Elke etappe een eigen pagina

Met de nieuwe website hoopt de Stichting Pieterpad op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier meer informatie te bieden. Hoe ze dat in de praktijk hebben aangepakt? We noemen even wat voorbeelden. Zo heeft elke etappe zijn eigen pagina gekregen, met een routekaart waarop in- en uitgezoomd kan worden en waarop alle belangrijke voorzieningen zijn ingetekend. Handig: horeca- en overnachtingsadressen hebben een eigen ingang gekregen op de nieuwe site en kunnen nu veel meer informatie aanbieden, waarin wandelaars ook op allerlei manieren kunnen zoeken. Ook zijn de gpx-bestanden nu direct vanaf de vernieuwde website van het Pieterpad beschikbaar. Daarnaast is er voor de fanatieke wandelfans een nieuwe webshop. Klinkt goed, wij zijn alvast fan! BEELD RICARDO GOMEZ ANGEL / UNSPLASH Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda