Uittip: tijdens een Tree Fest bomen aanplanten

Annemarie Maarhuis

25 November 2021

Het is weer Treevember: elk weekend in november wordt een Tree Fest georganiseerd, waarbij bezoekers samen voedselbossen aanplanten.

The Pollinators organiseren dit najaar weer Treevember. De hele maand november staat in het teken van bomen en specifiek van voedselbossen. Elk weekend is een Tree Fest georganiseerd, waarbij bezoekers samen voedselbossen aanplanten. Dit weekend kun je nog meedoen in Noord-Limburg!

Wat is een Tree Fest?

Hoe mooi zou het zijn als de maand november bij iedereen bekendstaat als dé maand om bomen te gaan planten? Met dat idee in het achterhoofd startten The Pollinators vorig jaar met de activiteiten rondom het planten van bomen. Dit als uitbreiding op het Tree Fest, dat in 2018 in Amsterdam en in 2019 in Rotterdam werd georganiseerd. Daar werden toen duizenden bomen geplant in voedselbossen. Dit jaar organiseerden ze in Treevember vier keer een Tree Fest.

Hoe werkt het?

Bezoekers van het festival helpen door bomen in voedselbossen te planten met het vergroten van de biodiversiteit, met het creëren van een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten en met het opslaan van CO2 in bomen en bodem. Naast bomen planten is er tijd voor kunst en muziek, en het beleven van de natuur. Want Tree Fest is een bomenplantfestival mét leerzame workshops, kunst, muziek en lekker (plantaardig) eten en drinken. Oftewel samen het leven vieren en bomen planten in voedselbossen door heel Nederland. Dat kan iedereen en het is voor iedereen.

Aankomend weekend meedoen?

Wil je deze maand nog een Tree Fest bezoeken? Dat kan aankomende zaterdag 27 november in Baexem (Noord-Limburg) bij Leuker Voedselbos. Plant je mee? Je kunt hier kaarten kopen (per persoon € 7,50, kinderen tot 10 jaar gratis). Vergeet je laarzen niet! Kijk voor meer informatie op: www.thepollinators.org BEELD THE POLLINATORS Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda