Uittip: komedie La bonne épouse in de bios

Annemarie Maarhuis

25 June 2020

We zijn nog steeds veel thuis. Maar gelukkig is een bezoek aan de bioscoop weer mogelijk. Daar draait vanaf vandaag de Franse film La bonne épouse met Juliette Binoche. Deze leuke komedie speelt zich af in de Elzas, in de jaren zestig.

Traditionele Franse huishoudschool

De film La bonne épouse stond oorspronkelijk gepland voor 30 april. Hij draait nu vanaf 25 juni in de bioscopen. Juliette Binoche, Yolande Moreau en Noémie Lvovsky vertolken de hoofdrollen in deze film van regisseur Martin Provost: een komedie over een traditionele Franse huishoudschool in de revolutionaire jaren zestig.

Het verhaal van La bonne épouse

Paulette Van Der Beck en haar echtgenoot runnen in de jaren zestig een huishoudschool in de Elzas. Omdat van vrouwen nog wordt verwacht dat ze ondergeschikt zijn aan hun man, is het hun taak de tienermeisjes op te leiden tot perfecte huisvrouwen. Na de plotselinge dood van haar man staat Paulette er alleen voor. Ze ontdekt dat de school op de rand van een faillissement staat. Tijdens de voorbereidingen op een tv-competitie voor ‘beste huisvrouw’ barsten in mei 1968 landelijke protesten uit. Protesten die de Franse samenleving voorgoed zullen veranderen. Daardoor beginnen ook Paulette en haar meiden te twijfelen aan hun oude idealen. Samen met haar eerste liefde André en geholpen door haar excentrieke stiefzus Gilberte en de strenge non Marie-Thérèse, sluit Paulette zich aan bij de strijd van haar leerlingen tegen onderdrukking en voor bevrijding. Deze Franse komische satire, met een lach en een traan, gaat over solidariteit én de strijd voor gelijke rechten van mannen en vrouwen. Een echte aanrader! BEELD IMAGINE FILMDISTRIBUTIE Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda