Uittip: de lente proeven tijdens de Sneeuwklokjesdagen op Texel

Annemarie Maarhuis

17 February 2022

De lente inluiden? Het is nog wel een beetje vroeg, maar… de eerste sneeuwklokjes zijn er al, dus het voorjaar hangt heus in de lucht. Dat echt ervaren? Ga dan dit weekend naar Texel, en doe mee met de sneeuwklokjestocht over het eiland tijdens de Sneeuwklokjesdagen.

Sneeuwklokjeseiland

Texel is een echt sneeuwklokjeseiland. De sneeuwklokjes worden er op velden gekweekt en staan overal verwilderd in bossen en bermen. Om het tere witte bloempje én de aankomende lente te vieren, worden op 19, 22, 24, en 26 februari op het eiland de Sneeuwklokjesdagen georganiseerd.

Het programma van de Sneeuwklokjesdagen

Een dag ziet er als volgt uit: rond tien uur ’s ochtends is de ontvangst met koffie/thee bij een bijzonder duinbos met stinzenplanten. Daarna volgt een bezoek aan een kweker met veel meer klokjes dan alleen het gewone sneeuwklokje (Galanthus nivalis) in het assortiment. De bijzondere soorten zijn ook te koop. Tijdens de lunch is een lezing over de historie van de Texelse sneeuwklokjes. Aansluitend volgt een bezoek aan het bos de Dennen, waar tussen de talrijke sneeuwklokjes een wandeling wordt gemaakt. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de sneeuwklokjescollectie van Nieteke Roeper, inclusief een uitgebreide high tea. Zin om een dagje op Texel uit te waaien en ondertussen alles over sneeuwklokjes te weten te komen? Per dag is plaats voor 30 personen.

Meer weten?

Check hieronder alle informatie: Wat: Sneeuwklokjesdagen Waar: op Texel Wanneer: zaterdag 19 februari, dinsdag 22 februari, donderdag 24 februari en zaterdag 26 februari Kosten: de deelnameprijs voor deze geheel verzorgde dag is € 50 Aanmelden: via de mail ([email protected]) BEELD YOKSEL ZOK/UNSPLASH Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda