Open tuindagen buitenplaats De Wiersse

Anne Bonthuis

11 July 2017

De prachtige, historische kasteeltuinen van landgoed de Wiersse in Gelderland zijn tijdens de open dagen op 16 en 23 juli in al hun zomerglorie te bezichtigen. In het Achterhoekse landschap geniet je van tuinkunst zoals je in Engeland, Ierland, Frankrijk en Italië tegenkomt. Verrassende doorkijkjes en intieme tuinen worden afgewisseld met weidse weilanden en kleinschalige bossen. In de borders nadert de zomer haar hoogtepunt. Clematis, kamperfoelie en klimrozen sieren de pergola langs de ‘lage tuin’. In de Moestuin wisselen de bloei van kweekplanten en het oogsten van groenten elkaar af. De ‘Wilde Tuin’ biedt wandelingen langs vijvers en beek, onder hoge bomen en door de 75 meter kronkelende berceau. Een onwaarschijnlijk hoge fontein glinstert in de zomerse sfeer. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar. Tijdens de open dagen worden lichte maaltijden geserveerd en planten verkocht.

Over De Wiersse

De Wiersse beslaat 300 hectare en wordt sinds 1678 bewoond en beheerd door de familie. Er is een landschapspark en er zijn diverse tuinen, waaronder de moestuin, de verdiepte tuin en de rozentuin. De kasteeltuinen beslaan 16 hectare.

Bed & Breakfast

Op het landgoed is een sfeervolle Bed & Breakfast-boerderij: De Berenpas. Bij een verblijf heb je ’s ochtends exclusieve toegang tot de tuinen. De boerderij wordt in zijn geheel, dus als een vakantiehuis, verhuurd. Er zijn drie tweepersoons slaapkamers, een woonkamer met een 17de-eeuwse schouw en werkende open haard, een open keuken, een studeerkamer met boeken, fiets- en wandelkaarten, wifi en lichte en moderne bad- en doucheruimtes. Buiten kun je genieten van een privé-boomgaardje.

Praktische info

Open: zondag 16 en zondag 23 juli, 10.00-17.00 uur. Toegang: € 6,50, kinderen tot 9 jaar gratis. Buitenplaats De Wiersse, Wiersserallee 9, Vorden, 0573 451409. Meer informatie Honden worden niet toegelaten. De tuin is rolstoel toegankelijk. De ingang is aangegeven op de N319 tussen Vorden en Ruurlo bij km 16,7. 


Gratis voor jouMeer Agenda