Luistertip: podcast Notenkrakers

Annemarie Maarhuis

24 September 2020

In de podcast Notenkrakers van natuurmagazine Roots wordt in elke aflevering een vogelsoort en de geluiden die deze maakt besproken. Nu: het roodborstje.
In de podcast Notenkrakers van natuurmagazine Roots wordt elke maand een vogelsoort en de geluiden die deze maakt besproken. In de actuele aflevering is dat het roodborstje, dat momenteel in groten getale terugkeert naar Nederland vanuit Scandinavië, en nu dus weer te zien is in de tuin.

Waarom is deze vogel nu te horen?

Ben jij een natuurliefhebber die meer wil weten over vogels en de geluiden die ze maken? In de podcast Notenkrakers nemen de vogelexperts van natuurmagazine Roots je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. Iedere maand ontrafelen ze in de podcast het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre vertelt waarom bepaalde vogels juist nu te horen zijn. En na het beluisteren van de podcast weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Heb je vogelvragen voor Notenkrakers?

Ook vliegen de redacteuren van Roots in iedere aflevering in vogelvlucht door het laatste vogelnieuws. Timo Roeke van waarneming.nl vertelt welke bijzondere vogels zijn gespot. Ook beantwoorden ze de leukste vragen over vogels van luisteraars. Heb jij ook een vogelvraag? Mail die dan naar de redactie: info@rootsmagazine.

Luisteren naar podcast Notenkrakers

Je kunt de podcast op de website van Roots, via Juke, Spotify of via iTunes beluisteren. De meest recente aflevering gaat over roodborstjes en is nu te horen. Momenteel stroomt Nederland langzaam weer vol met roodborsten vanuit onder meer Scandinavië. Een deel van de Nederlandse roodborsten die hier broeden blijft gewoon overwinteren en een ander deel trekt weg naar het zuiden. Kortom: in je tuin zie je nu een clash tussen roodborstculturen.

Tip: nóg een podcast van Roots

Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? Om de wolf te doorgronden, ging Roots-journalist Daniël Mulder op pad met mensen die zich bezighouden met wolven. Alle 10 afleveringen vind je hier. BEELD TOM BRADLEY / UNSPLASH Kijk voor meer uit- en thuistips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda