Kwekerijdagen Bingerden

Anne Bonthuis

12 June 2017

Foto: Dirk de Winter, Ecological Planting Design

Op de sfeervolle, historische buitenplaats Bingerden vindt komend weekend de 21ste editie van de Internationale Kwekerijdagen Bingerden plaats. Het jaarlijkse evenement waar plantenliefhebbers halsreikend naar uitkijken.  Op de Internationale Kwekerijdagen vind je een groot aanbod aan bijzondere planten en ontmoet je andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Handig is het Plantentheater. Daar staat het neusje van de zalm van het plantenaanbod, met de namen van de kwekerijen erbij. Verder zijn er lezingen door bekende tuinexperts uit binnen- en buitenland, kun je rondleidingen volgen én is er een Food Festival met pure lekkernijen in de moestuin. 

Speciale programmaonderdelen

Vrijdag om 14 uur worden prijzen uitgereikt aan de exposanten en zondag om 13 uur is er een veiling van bijzondere planten, onder leiding van veilingmeesters Romke van de Kaa en Ward van Teylingen.

Buitenplaats Bingerden

Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo. Huis Bingerden en het omringende 18-eeuwse Engelse landschapspark, de tuinen en de moestuin zijn al sinds 1660 in het bezit van de familie Van Weede. Een privébezoek met rondleiding voor een groep van minimaal 15 personen is mogelijk tot eind juni, alleen op afspraak. Internationale Kwekerijdagen Bingerden, 16 t/m 18 juni, 10-18 uur, Huis Bingerden, Bingerdenseweg 21, Angerlo. Toegang: €12 (incl. parkeren, catalogus en lezingen). Tot en met 30 jaar is de toegang gratis! *Uitgelichte foto: Dirk de Winter, Ecological Planting Design*

Foto’s: buitenplaats Bingerden


Gratis voor jouMeer Agenda