Kap je eigen kerstboom

Marene Hendriksen

1 December 2018

Kerstboom kopen

Mutsen op, laarzen aan en lekker de natuur in om je eigen kerstboom te kappen. Wij delen twee adressen met jullie die zeker een bezoekje waard zijn. Leuker wordt het niet als je het ons vraagt!

Buitengoed en Boomgaard

Naast camping is Buitengoed de Boomgaard ook kerstbomenkwekerij. Achter torenhoge dennenbomen liggen uitgestrekte velden vol kerstbomen, van sterke Nordmann tot heerlijk geurende groene spar, waaruit je je droomboom kiest en kapt. Tussen al dat groen staan tenten waar je je kunt opwarmen met warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep of een lekker portie poffertjes. Ook kun je hier terecht voor sfeervolle kerstdecoraties. Adres: Parallelweg 8, Bunnik (UT) www.kerstbomentekoop.nl  Open: 5-21 december, woe-za 9.00-17.00 uur, zo 10.00-16.00 uur. Prijs: vanaf €15. Kerstboom

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Dit jaar is het weer mogelijk om je eigen kerstboom te kiezen, te zagen en mee te nemen uit Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In plaats van een spar vind je hier grove ‘scharrel’-dennen. Door het kappen van de bomen help je ook de natuur in het park. De dennenbomen die daar op open stuifzandgebieden groeien, blokkeren het bijzondere landschap dat zou dichtgroeien en verdwijnen als ze niet worden verwijderd. Adres: De Wetweg Otterlo (GD) www.hogeveluwe.nl Open: 8 en 9, 15 en 16 december, 10.00-15.00 uur. Prijs: gratis (1 boom p.p.). Je betaalt wel entree voor het park.

SAMENSTELLING MARIËTTE LAAN EN MIRJAM ROSKAMP M.M.V. LAURENCE TALET Beeld: Pinterest

Lees ook:

5x DIY: creatief met planten 5x prachtige nationale parken in Nederland


Gratis voor jouMeer Agenda