Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2018

Anne Bonthuis

24 May 2018

Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2018

Op de sfeervolle, historische buitenplaats Bingerden kun je vanaf 15 t/m 17 juni genieten van de Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2018. Het jaarlijkse evenement waar plantenliefhebbers halsreikend naar uitkijken.  Op de Internationale Kwekerijdagen vind je een groot aanbod aan bijzondere planten. Ook ontmoet je andere bevlogen plantenexperts en plantenliefhebbers. Handig is het Plantentheater. Daar staat het neusje van de zalm van het plantenaanbod, met de namen van de kwekerijen erbij. Verder zijn er lezingen door bekende tuinexperts uit binnen- en buitenland, kun je rondleidingen volgen én is er een Food Festival met pure lekkernijen in de moestuin. 

Thema Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2018

In 2018 is het thema ‘Places’. Waar komen planten vandaan? En waar hebben ze het naar hun zin in de tuin? Waar vind je de mooiste tuinen of ga je heen voor planten? Kortom: alles wat met de plaats of locatie van planten te maken heeft.

Speciale programmaonderdelen

Vrijdag om 14 uur worden prijzen uitgereikt aan de exposanten en zondag om 13 uur is er een veiling van bijzondere planten, onder leiding van veilingmeesters Romke van de Kaa en Ward van Teylingen. Ook vertelt Vera Greutink, groenauteur en -ontwerper, zondag om 11.30 uur over permacultuur en de eetbare bostuin. Bekijk het hele programma.

Buitenplaats Bingerden

Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo. Huis Bingerden en het omringende 18-eeuwse Engelse landschapspark, de tuinen en de moestuin zijn al sinds 1660 in het bezit van de familie Van Weede. Een privébezoek met rondleiding voor een groep van minimaal 15 personen is mogelijk tot eind juni. Alleen op afspraak. Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2018, 15 t/m 17 juni, 10-18 uur, Huis Bingerden, Bingerdenseweg 21, Angerlo. Toegang: €14 (incl. parkeren, catalogus en lezingen). Tot en met 30 jaar is de toegang gratis!

Lees ook..

5 kleine kwekerijen: klein maar fijn Hemelse blauweregen (wisteria): 3 tips


Gratis voor jou



Meer Agenda