Filmweekend ‘Naar Buiten’ op Vlieland: de mooiste filmverhalen van het platteland

Anne Bonthuis

28 December 2018

filmweekend

Seasons en Podium Vlieland presenteren: filmweekend ‘Naar Buiten’ met de mooiste filmverhalen van het platteland. Mis ’t niet en reserveer voor dit unieke filmfestival in april! Prachtige filmische landschappen, ontroerende verhalen en heel veel frisse zeelucht. Seasons Magazine en Podium Vlieland, het filmhuis van dit Waddeneiland, organiseren in april twee filmweekenden met als titel ‘Naar Buiten’.

De films

Drie dagen lang vertonen we films over leven op het platteland, over kleine gemeenschappen te midden van de grote, eindeloze natuur. Soms betekent dat een idyllisch bestaan, maar soms is het ook een kwestie van overleven. Uiteraard is er in het programma ook veel ruimte om zelf naar buiten te gaan en te genieten van de Vlielander natuur. De films variëren van een vermakelijke tragikomedie tot een aangrijpend drama. Een oorlogsveteraan verhuist naar het Engelse platteland en schrijft een wereldberoemd kinderboek; in het dunbevolkte Amerikaanse Montana kruisen de levens van vier vrouwen elkaar; een gevierd schrijver keert terug naar zijn Argentijnse geboortedorp; een Franse dorpsarts kan maar geen afscheid nemen; op de Amerikaanse prairie droomt een jongen van een carrière als rodeorijder. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in.

In de mooiste bioscoop van Nederland

Tussen de voorstellingen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland – volgens Monique van de Ven de mooiste bioscoop van Nederland en door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste, kleine theaters – is er alle tijd voor een stevige wandeling langs strand of wad, een rondje eiland per fiets, een (verwarmd) terrasje met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat. Kortom, het belooft een geweldig weekend te worden!

Aanbieding filmweekend

De prijs voor dit unieke filmweekend is vanaf € 174 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Bij de prijs is alles inbegrepen: uitstekend hotel (je kunt kiezen uit 5 verschillende hotels), uitgebreid ontbijt, alle films en het hele weekend de beschikking over een fiets. Bezoekers van dit filmweekend krijgen ook nog eens 30% korting op een retourticket bij Rederij Doeksen voor de overtocht naar het eiland.

Data

Er zijn twee filmweekenden. Je kunt kiezen uit vrijdag 5 t/m zondag 7 april of vrijdag 12 t/m zondag 14 april.

Meer weten en boeken?

Het filmweekend ‘Naar Buiten’ is te boeken via de website van Podium Vlieland. Hier vind je ook de volledige programma-informatie en de 5 hotels waaruit je zelf kunt kiezen.

Lees ook:

Weekendtip: de 5 mooiste winterwandelingen Doe mee met de Winterfotowedstrijd


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen