Weekendtip: Dickens Festijn in Deventer

Heleen Bos

12 December 2018

Dickens Festijn

Ga komend weekend terug in de tijd en beleef de Engelse stad van Charles Dickens in z’n volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer.

Ga komend weekend terug in de tijd en beleef de Engelse stad van Charles Dickens in z’n volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 15 en zondag 16 december komen tijdens het Dickens Festijn ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van weeskinderen tot deftige lieden. Huizenhoge kerstbomen, de geuren van punch en gepofte kastanjes en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Foto Ronald Hissink

De wereld van Charles Dickens

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870. De wereld die Dickens beschreef was de wereld van zijn jeugd. Het Dickens Festijn is dé gelegenheid om de karakters uit zijn boeken te ontmoeten: deftige heren op hoge fietsen, kantoorklerken, keurige dames en Queen Victoria herself in haar draagstoel. Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Tonnen hete punch rollen door straten, boefjes stelen, kinderen zingen, handwerkers demonstreren hun ambacht. En kooplui bieden hun waar aan: antiek en sieraden, boeken en kunst, gingerbread en cider.

Eén groot outdoor theater

Tijdens het Dickens Festijn kun je een groot aantal optredens verwachten van acteurs, koren, zangers en muzikanten. En de bewoners uit het Bergkwartier doen zelf ook mee! De acteurs en figuranten zie je op straat, maar ook achter de ramen en soms op een dak. Het festijn is eigenlijk één groot ‘living outdoor-theater’. Voor muziekliefhebbers: op zondagmiddag vinden ook (gratis) kerstconcerten plaats in de Broederenkerk en de Grote Kerk.

Foto Ronald Hissink

Openingstijden Dickens Festijn: zaterdag 15 en zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur. Het festijn vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat in Deventer. De toegang is gratis. Houd wel rekening met een wachttijd die kan oplopen tot 1,5 uur. Toegang tot het Dickens Festijn is alleen mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Meer informatie en het complete programma vind je op de site van Dickens Festijn. Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda. Foto openingsbeeld Ronald Hissink


Gratis voor jouMeer Agenda